Peugeot Partner / Berlingo HDi: Hikken HDi met Siemens systeem

Bouwjaar: 2003

Waarschijnlijk heb ik voor een deel een oplossing gevonden voor het hikken van HDI's met Siemens systeem.
Wat ik gedaan heb is het slangetje naar het drukdoosje van de UGR losgetrokken. Klep blijft dan altijd dicht en de uitlaatgassen worden niet gerecycled. Hikken is niet helemaal weg maar wel een stuk minder.

BerlingoHDI

Geplaatst door BerlingoHDI (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan je dit ook doen bij auto's uitgerust met EOBD ? Volgens mij gaat dan het mm lampje aan.

BerlingoHDI (0), 19 jaar geleden

Ja dat kan. Storingslampje gaat niet aan omdat er geen feedback is naar de ECU. ECU ziet dus niet op klep echt open of dicht is.

Dirk2301 (0), 19 jaar geleden

Het hikken is inderdaad minder, maar de motor komt ok trager op temperatuur. Wat vooral in de winter een probleem is.
BSI ziet dit wel (via het gemeten volume verselucht bij opgestuurde ugr klep, heb ik gezien tijdens een testrit met de diag aangesloten) maar diagnoselampje gaat niet branden.
UGR zo moeten kunnen uitgeschakeld worden wanneer motor op bedrijfstemperatuur is. Ik heb al zitten denken aan een klep welke de vacuumleiding afsluit bij warme motor, maar waar is dat te vinden hee?

BerlingoHDI (0), 19 jaar geleden

Motor komt trager op temperatuur ?? Raar, zal niet aan de UGR liggen. De UGR klep blijft dicht tot een koelwater temp. van 60 graden.
Uitschakelen van de UGR pas op bedrijfstemp. heeft dus totaal geen zin.

Partner8338 (0), 19 jaar geleden

Bij mijn Partner 170c HDI uit 2004 (Siemens) was van de winter een fout in de aansturing van mijn extra verwarming (Webasto Thermo top C )die ik als extra erbij heb genomen .De motor kwam niet op temperatuur alleen als ik de snelweg op ging kwam de motor pas op temperatuur met extra verwarming is de motor na ongeveer 10 minuten op temperatuur. Op temperatuur komen van de motor gaat bij - 4 graden sneller als bij + 12 graden.

Dirk2301 (0), 18 jaar geleden

Ik moet volgende week naar de dealer voor een software update.
Hikken zou hiermee moeten opgelost zijn.

BerlingoHDI (0), 18 jaar geleden

Laat mij via dit forum eens weten of de update geholpen heeft. Misschien kun je aan de dealer vragen welke update het is? Nummer ofzo, als het echt opgelost is hiermee bij jou ga ik er mee naar mijn dealer.

Dirk2301 (0), 18 jaar geleden

Volgens de com2000 zat de laatste versie van de soft reeds in mijn wagen (versie van 02/2003) Dealer neemt nu contact op met peugeot om te vragen hoe dit kan. Daar er een bericht gekomen was dat er voor dit probleem een update was.
Ik laat hier iets weten wanneer er meer nieuws is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.