Peugeot PARTNER: kilometerteller en snelheidsmeter werken niet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Kilometerteller telt niet meer bij en de snelheidsnaald blijft op nul staan bij rijden. Toerenteller, verlichting, controle lampjes doen het wel. Motor slaat af bij koppeling intrappen na afremmen op de motor, bv bij terugschakelen voor bocht. Start goed en rijden gaat goed. Alleen in lage versnelling en stapvoets rijden merk ik dat de motor direct op gaspedaal reageert. Normaal reageert de motor geleidelijk. Verder waarschuwt de auto dat de handrem is aangetrokken als de auto stil staat. Sensor op versnellingsbak is al eens vervangen voor een nieuwe. Maar dat loste probleem niet op. Na het terug plaatsen van de oude sensor was alles weer even zoals het hoort. Maar na 53 km was alles zoals hiervoor beschreven er weer. Afgelopen jaar viel de snelheidsmeter een enkele keer naar nul tijdens het rijden maar na een paar kilometer pakte ie het weer op. Computer uitgelezen: storing communicatie snelheidsmeter. Klok uitbouwen en nakijken is veel werk en prijzig. Weet jij of het nog aan iets anders kan liggen?

Roger48

Geplaatst door Roger48 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Roger48 (0), 8 jaar geleden

@405: dank voor je reactie.

Roger48 (0), 8 jaar geleden

Instrumentenpaneel door gemeten. Niks mis mee. Dan maar na Peugeot Dealer. Heeft auto aan computer gehangen. Storing in ECU. Die laat ik reviseren. Benieuwd of het helpt ....

Roger48 (0), 7 jaar geleden

ECU kon uiteindelijk niet meer gerepareerd worden. Nieuwe motor computer laten inbouwen a €900. Problemen op gelost.

Roger48 (0), 7 jaar geleden

EBE is vervangen voor een nieuwe. Na twee maanden zijn alle storingen weer terug. 1100,- voor niets. Er lijkt iets de EBE in storing te brengen of kapot te maken. Wat zou dat kunnen zijn? Iemand een idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.