Peugeot 206: Knipperend STOP + benzine lampje en dansende toerentalmeter

Bouwjaar: 1998

Ik heb het volgende probleem
zowel het STOP-lampje en bezine lampje (klein rond oranje lampje bij bezine meter) knipperen af en toe voor langere tijd. Ik bedoel de ene keer dat ik de auto gebruikt knipperen ze en de andere keer weer niet. Ook valt af en toe de toerenteller uit. Soms een hele korte periode, soms ook voor enkele minuten. Begin vorige week ben ik hiervoor naar de autodealer geweest en ze hebben wat contactjes schoongemaakt (a 120 euro) in de hoop dat dat het probleem was. Helaas niet dus. Toen hebben ze ook gezegd dat als het terug zou komen ze het hele instrumentenpaneel zouden moeten vervangen. Ik kreeg het idee dat ze niet precies weten wat het is en dus maar iets gaan vervangen. Dit lijkt mij wat drastisch voor knipperende lampje, en wie zegt dat dat het probleem wel verhelpt. Voordat ik een hoop geld uitgeef aan een instrumentenpaneel, zou ik graag jullie mening horen over dit probleem.

O ja, probleem begon kort nadat de auto voor een grote (C) onderhoudsbeurt en apk keuring bij de garage is geweest

Judith6023

Geplaatst door Judith6023 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Dit zou vanuit de bobine kunnen komen en anders ben ik bang dat de dealer in deze gelijk heeft.De combinatie met de grote beurt is mij niet helemaal duidelijk volgens mij is die er niet.

Beunix (0), 19 jaar geleden

Ik had exact hetzelfde in mijn vorige auto, een Volvo 460td. Na een dure "kijkoperatie" in mijn dashboard door de dealer bleek daar niets aan de hand te zijn , en bleek uiteindelijk een defecte dynamo de boosdoener te zijn. Je zou je dynamo dus kunnen laten doormeten (liefst op het moment dat je toerenteller danst en de lampjes aangaan). Een gereviseerde dynamo is niet zo heel erg duur. succes

Judith6023 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Volgende week gaat mijn auto ter reperatie naar de garage, en dan zal ik het zeker aankaarten over de dynamo. Het lijkt mij een logische verklaring. Zeker omdat het soms wel en soms niet gebeurt. Totale vervanging van het instrumentenpaneel lijkt me dan te drastisch, moet toch een goedkopere manier zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum