Peugeot 206: Koelvin blijft draaien

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 tu3jp

Wanneer de motor klein beetje warmer wordt blijft de koelvin draaien, wanneer je kontakt uitzet blijft de koelvin op de seconde nauwkeurig 3 minuten doordraaien. Ook wanneer de koelvin niet aangeslagen is bij koude motor dus en je zet het contact af, gaat de koelvin aan. Alle relais hebben we gecontroleerd, airco regeleenheid vervangen, alle temperatuurzenders vervangen niets helpt! De auto is bij de dealer geweest zij hebben niets kunnen vinden. Van de dealer heb ik het electrisch schema betreffende de airco meegekregen alles gecontroleerd, alles goed! Probleem kan ik niet vinden. Zelf denk ik nu aan een canbus fout en of een software probleem. Wie herkent dit probleem en wat was de oplossing?

jabuit

Geplaatst door jabuit (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

marcel7031 (0) PRO, 14 jaar geleden

Is de fan middels een relais geschakeld? Ja dus.
Dan lijkt het dat het relais (onterecht?) te lang wordt aangestuurd? Of willekeurig?
Plus of massageschakeld? Slechte massa?
De temperatuurzender moet goed zijn maar is de temperatuurinfo naar de ecu ook juist? bv een overgangsweerstand wellicht? Of breuk dat de ecu in noodloop mbt de koeling gaat? Zit er een ontlastrelais in?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.