Peugeot peugeot 306: lampje airbag

Bouwjaar: 1997

Sinds kort knippert het lampje op mijn dashboard van de airbag. Na enkele minuten blijft het branden. Wat kan de oorzaak daarvan zijn? En is het zelf te verhelpen?

reinders

Geplaatst door reinders (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldtimer (0) PRO, 20 jaar geleden

Dit wordt waarschijnlijk veroorzaakt door de verbindingsstekkertjes onder de linker of rechter voorstoel van de gordelspanners. Oranje van kleur.Meestal knip ik die ertussen weg en soldeer ik de draden 1 op 1 aan elkaar, goed af isoleren.Let erop dat je eerst de accuklem loshaald minimaal 5 min i.v.m. afgaan van de gordelspanners bij een spanninkje op één van de draden, Denk om de radiocode(bij een originele radio).Succes Oldtimer.

reinders (0), 20 jaar geleden

Het probleem is inmiddels opgelost. De verbindingsstekkertjes onder de voorstoel bleken los te zitten. Na ze weer goed in elkaar te hebben geduwd, ging het dashboard lampje weer uit!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum