Peugeot 407: Motor loopt regelmatig op 5 cilinders ipv 6. Bobines reeds verva

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 6 cilinder

Mijn auto heeft reeds jaren vaker het probleem dat hij plotseling op 5 cilinders gaat lopen. Hij geeft dan ook de melding emissie probleem. Vanaf dat moment werkt het scherm van directe informatie ook niet meer ( brandstof verbruik enzovoort) De laatste keren gebeurde dit na een file. De garage gaf aan dat dit aan de bobines lag. Deze heb ik meerdere keren vervangen het probleem is dan even opgelost, ik heb ook een paar reserve bobines bij me. Het gekke is dat elk jaar deze storing weer terug keert. Ook krijg ik wel eens een storing dat de ABS sensor vervangen moet worden, ook al is deze pas vervangen deze melding verdwijnt weer naar het nieuw starten van het voertuig. Zou het kunnen dat dit aan de computer kan liggen? Weet iemand een oplossing? Is dit probleem bij iemand bekend?

Groetjes

Andries

Klop123

Geplaatst door Klop123 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 407? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 8 jaar geleden

Het kan ook een slechte injector zijn die af en toe opspeelt, het is vaak lastig zoeken als het probleem zich maar af en toe voordoet.

Klop123 (0), 8 jaar geleden

Nou af en toe is het niet. Hij rijd nu alleen nog maar op 5 cilinders. De garage geeft dan aan dat er weer een storing zit in een bobine, maar het kan toch niet normaal zijndat de bobines elk jaar vervangen moeten worden?
Is er verder niemand die het zelfde probleem heeft, of gehad?

Nico_den_Haak (0), 8 jaar geleden

De bobines zijn inderdaad berucht bij de (eerdere) ES9J4S en in dit geval de ES9A motoren. Hier wordt terecht opgemerkt dat er ook een probleem kan zijn met een injector. Vriend van me heeft een coupe V6 met dezelfde problemen, ondanks verse bobines. Die auto had lang stil gestaan, en de benzine was oud geworden. Dat zal hier vermoedelijk niet zijn, ik zou er echter eens een busje injectiecleaner aan wagen. Wordt er wel fatsoenlijke brandstof getankt?

En niet onbelangrijk: wanneer zijn voor het laatst alle bougies vervangen? Moeten de juiste zijn, deze motor is er gevoelig voor. Gewoon Bosch Platinum van het juiste nummer plaatsen.

Succes,

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 407 of stel zelf een nieuwe vraag.