Peugeot 206: Motor slaat af bij koud weer

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Slaat af als de motor koud is en dan valt het toerental helemaal terug en slaat dan af.

Als de motor van mijn wagen koud heeft en ik start hem valt hij bij het eerste punt waar ik terug stop stil.
Het lampje van de batterij gaat branden + het lampje met het uitroepteken (!).

Wat zou dit kunnen zijn


Stilvallen bij eerste keer stoppen, na terug starten alles terug ok

En nu heb ik gehoord dat het de stappenmotor kan zijn, maar weet ook iemand wat zo'n stappenmotor kost en wat het evt. anders kan zijn....

Jeroenjm

Geplaatst door Jeroenjm (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TrafficBandit (0), 17 jaar geleden

Als het alleen gebeurt met een koude motor dan is de stappenmotor waarschijnlijk niet het probleem. Waarschijnlijk is het eerder een temperatuursensor die kapot is of niet goed werkt. De computer gebruikt temperatuursinformatie om te bepalen hoeveel benzine ingespoten moet worden. Bij een koude motor wordt automatisch meer benzine ingespoten (denk aan de choke knop in oude auto's)

Waarschijnlijk heb je twee temperatuursensors, een koelwatertemperatuursensor en een olietemperatuursensor. Ik denk dat je er goed aan doet om de koelwatertemperatuursensor te controleren. Je kan hem ook gewoon vervangen, baat het niet dan ben je hooguit een paar tientjes kwijt. (is in ieder geval goedkoper dan peugeot die er een middagje naar gaat zitten kijken.)

Jeroenjm (0), 17 jaar geleden

De koelwatertemperatuursensor is laatst al eens vervangen, maar dit heeft het probleem niet opgelost. Morgen gaan we de lambdasonde vervangen en gaan we kijken of dit het probleem is hopelijk was....

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.