Peugeot 206: Motor start niet, opvallende symptomen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFW, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Beste leden,

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met het begrijpen van dit probleem.

Ik heb vandaag met mn auto een kilometer of 20 gereden om een hapje te gaan eten, geen problemen of andere onregelmatigheden. Toen ik na het eten het contact aanzette begon de koelventilator te draaien zonder de motor te starten, dit ging heel onregelmatig (meerdere keren aan/uit in een seconde).

De brandstofpomp bleef ook draaien zonder dat de motor gestart was, ook de klep voor luchttoevoer bleef opvallende geluiden maken. Na het proberen te starten van de motor klonk het alsof hij een halve slag draaide om vervolgens weer tot stilstand te komen.

Opvallend was dat de temperatuurmeter van de koelvloeistof in "ruststand" bleef staan. (Het "air bag" lampje bleef ook branden)

Accu is in februari vervangen.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen, ik vrees helaas voor een hoge rekening.

yannick10012

Geplaatst door yannick10012 (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rene Roolvink (0) PRO, 5 jaar geleden

Beste Yannick .
Controleer de bevestiging van de accu +pool zoals op de tekening .
Controleer de bevestiging van de - pool op de accu .
Controleer de bevestiging van de massakabel bij de versnellingsbak .
Kijk in de stekker van de koelvloeistof temperatuursensor of deze niet vochtig is .
Bekijk de stekkers van de BM34 ( Relais / zekeringkast bij de accu ) op vocht .

yannick10012 (0), 5 jaar geleden

Beste René,

Bedankt voor je reactie.

Ik ben helaas niet in de buurt van mijn auto nu dus moet het later even uitzoeken of daar het probleem zit. Wel heb ik nog wat extra informatie.

Ik heb vandaag wederom geprobeerd te starten, deze keer met behulp van een zwaardere auto. Na enkele keren proberen eindelijk aan de praat gekregen, vastloper is dus gelukkig uitgesloten. De temperatuurmeter leek ook weer naar behoren te werken, helaas stopte de motor er op willekeurige momenten mee.

Naar verschillende keren opnieuw starten viel mij op dat iedere keer als de koelventilator de "klik" gaf om te starten dat de motor uitviel. Uiteindelijk weer terug bij af, de motor start niet meer (hoewel hij nu wel op de startmotor blijft draaien) en de koelventilator schakelt meerdere malen per seconde zonder een draaiende motor.

Ik hoop dat dit nog wat meer inzicht geeft in het probleem.

P.s. auto was deze keer wel uit te lezen, geen storingen of foutcodes gevonden.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.