Peugeot 106: Olie in radiateur

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: ?

Er zit motorolie in radiator van peugeot 106.Wat kan hier de oorzaak van zijn.Hij gebruikt geen koelvloeistof.Wie het weet mag het zeggen.
Bij voorbaat dank.

C.Klein

Geplaatst door C.Klein (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

master (0), 13 jaar geleden

koppakking?

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Lekkage van de koppakking. Er loopt een oliekanaal aan distributiezijde door het blok omhoog naar de cil.kop dicht langs een koelwaterkanaal. Hier zit em de oorzaak. Meestal heb je dan ook olielekkage aan de buitenzijde in het hoekje, maar dan hoeft niet persé. Oplossing is nwe koppakking en uiteraard de daarbij behorende werkzaamheden incl. controles en.......................koelsysteem reinigen. Als deze lekkage al langere tijd speelt, heb je kans dat de koelwaterslangen ook zacht geworden zijn door inwerking van olie.

C.Klein (0), 13 jaar geleden

Hartelijk dank Hans.Dit zal het zijn.We gaan meteen aan de slag.Ook wil ik Master bedanken voor zijn reactie.hartelijke groeten,COR.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.