Peugeot 206: peugot 206 pinker

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 automaat

geachte,

ik heb 2 probs met mijn 206:
- als de pinker op staat naar links of rechts (maakt niet uit) dan valt hij regelmatig gewoon uit en als ik er dan eens op tik springt hij weer aan. ik vind dit maar redelijk gevaarlijk voor de wagens achter mij als ik wil afslaan en men pinker valt ineens uit. Weet iemand Hier een oplossing voor?

- de automaat die valt regelmatig in noodloop en dan flikkeren de lampjes sport en sneeuw. hij heeft dit zowel koud als warm. ik ben al overal aan het zoeken geweest en ga hem maandag laten uitlezen. ik heb maar bang dat dit iets te maken heeft met die zogenaamde elektrokleppen? want dit is een kostelijke zaak heb ik gelezen. als het zou opgelost geraken met de olie in de automaat aan te vullen zou het perfect zijn maar kan je dit zelf doen zonder de auto boven een put of brug te plaatsen?

ik hoop dat iemand me hier een beetje wegwijs in kan maken want mijn garagist die zegt me dat dit te maken heeft dat de auto in noodloop springt omdat het regent en de baan een beetje glad is. dikke zever volgens mij want de wagen doet dit zelfs als het droog is. garagist zei ook als 1 van de wielen een beetje doorspint en dat dit daardoor komt.

Rowan Bonroy

Geplaatst door Rowan Bonroy (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Probleem 1 lijkt op een defecte schakelaar en probleem 2 zou goed kunnen dat het uitdraait op het vervangen van de 2 elektroklepjes op het hydraulisch brein van de automaatbak incl. een software update , maar als je toch bij je garagist bent geweest, waarom dan niet eerst storing uit laten lezen? Is dit niet gedaan, dan alsnog laten doen en de uitgelezen storingscode hier plaatsen.

Rowan Bonroy (0), 10 jaar geleden

hoi,
vriendelijk bedankt voor je response. Ik ben nog niet bij de garagist geweest maar maandag wel. ik heb het zelf moeten voorstellen want hij bleef erbij dat het lag aan de regen en dat de auto zogezegd gaat slippen en dat ie dan in noodloop schakelt. ik ga zowiso goed mee volgen op het uitleesapparaat en ik zal zeker en vast de code doorgeven. ik ben een volledige leek in dit soort problemen. ik onderhoud men auto zelf zo goed mogelijk maar die klepjes zal ik zelf niet kunnen vervangen zeker?

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Eerst maar even wachten op de storingscode.

Rowan Bonroy (0), 10 jaar geleden

hoi,
ik ben gisteren naar de garage geweest en er kwam een code op: tijdelijke storing: slippen/remmen.
volgens de garagist zou dit teken zijn dat het oliepeil te laag staat omdat de wagen voor ik hem gekocht heb een hele lange tijd heeft stil gestaan bij de vorige eigenaar en daarom zou de olie niet meer op punt gestaan hebben. hij zou me enkel de olie aan rekenen voor de prijs van 75eur. ben naar een andere garage gaan horen of ze dat goedkoper konden oplossen en ze zeiden dat 75eur een prikje is dus dat ik het zeker voor die prijs moest laten doen.
garagist zei ook dat de wagen geen elektrokleppen had?!

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik denk dat je snel op zoek moet naar een andere garagist, oftewel....naar 1 die meer verstand van Peugeots heeft.

harry4203 (430) PRO, 10 jaar geleden

deze kun je idd beter links laten liggen. overigens is 75 euri idd wel een prikkie voor een rep van zo'n bak.

Rowan Bonroy (0), 10 jaar geleden

hoezo?
ik vind het maar raar dat hij zegt dat de wagen geen kleppen heeft want overal waar ik zoek op forums e.d. daar vind ik overal terug dat het aan die kleppen kan liggen. Ik kan er zelf niet zo goed meer aan uit hoor.
want volgens mij heeft de code: slippen/remmen niet veel te maken met olie in een automatische versnellingsbak bij mijn weten.

Rowan Bonroy (0), 10 jaar geleden

morgen wordt de olie vervangen en dan zou dat probleem moeten opgelost zijn zegt hij. Ik heb op nog sites gelezen dat nog garagisten dit doen om het probleem tijdelijk op te lossen en dat het na een tijd weer van hetzelfde is?

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

[quote=harry4203]overigens is 75 euri idd wel een prikkie voor een rep van zo'n bak.[/quote]
Ik kom in het verhaal niet tegen dat de bak gerepareerd wordt. Wat ik een beetje begrijp is dat het enkel gaat over olie vervangen/verversen en dat daarvan alleen de olie doorberekent wordt?
Volgens de garagist zitten er geen elektrokleppen is deze bak, dus dan kunnen ze ook niet vervangen worden toch. :-))

Rowan Bonroy (0), 10 jaar geleden

ja inderdaad enkel de olie wordt vervangen en daarmee zou het probleem zijn opgelost. maar ik vond het gewoon raar dat overal waar ik lees dat er gesproken wordt over kleppen bij een 206 automaat en dan zou de mijne geen kleppen hebben :-) kon gewoon er zelf niet zo goed aan uit.
maar ja als het opgelost is met enkel de olie te verversen voor die prijs mag ik me gelukkig prijzen. ik wist eigenlijk niet dat die olie zo duur ging zijn. chance dat ik geen werkuren moet betalen want hij zou er ook nog een kleine 2u werk aan hebben.
Ik zal zeker hier nog posten hoe alles is verlopen en of er nog problemen de kop op steken hoor, liefst niet maar laat ons hopen he ;-)
groetjes

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik denk dat het bedrag van 75 euro voor alléén olie (en dan waarschijnlijk ook alleen nog maar aftappen via de aftapstop = ca. 3ltr olie) veel en veel te hoog is!

Rowan Bonroy (0), 10 jaar geleden

ja ik ben bij een andere gaan horen en die zei tegen me dat dat goedkoop was voor 75euro dus dacht ik natuurlijk dat 75eur een prikje was natuurlijk.
ik denk nu ook niet dat hij heel die bak gaat uitkuisen dus waarschijnlijk zal het gewoon aftappen zijn en terug opvullen.

harry4203 (430) PRO, 10 jaar geleden

ik bedoelde het ook cynisch. zo'n bak kan enkel door spoelen ververst worden, beetje olie aftappen en opnieuw vullen heeft geen zin. daarbij gaat dit jouw klacht ook niet oplossen.

Rowan Bonroy (0), 10 jaar geleden

ik ben eens benieuwd, ik moet daar toch wachten, ik ga die man wel goed in het oog houden hoor wat hij daar mee gaat doen want het is geen werk om zo blijven verder te rijden hoor. ik heb nog nooit een goede garagist gevonden in al die jaren. overal maar problemen en mensen in de zak zetten. ik zal zien hoe het loopt en hopen dat het opgelost geraakt natuurlijk he.

Rowan Bonroy (0), 10 jaar geleden

voila de olie is ververst en tot nu toe heeft hij die storing niet meer. ik zal men vingers maar kruisen en hopen dat het zo blijft. garagist zei inderdaad dat die olie 25euro per liter kost. dus ja dit zal dan wel de oplossing zijn denk ik :-)
groetjes en tot later misschien.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.