Peugeot 307: rammel geluid over klinkerwegen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v break

Over klinkerwegen maakt de auto een rammelend geluid, links en rechts. Duidelijk hoorbaar boven in de auto ter hoogte van het spatbord. Alles bij de wielophanging, veerpoten en stuurinrichting zijn door Peugeot gecontroleerd. Het is een lichte rammel, heb niet het vermoeden dat het uit de deuren komt, misschien komt het uit de spatborden waar iets tegen aan tikt. Onder de kap lijkt alles normaal vast te zitten.
Wie heeft hetzelfde probleem en hopelijk de oplossing. Dit moet op te lossen zijn.

gajbakker

Geplaatst door gajbakker (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

schokdempers bevestigings rubbers?mvg jerry

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

De veren die knarsen in de onderste veerschotel. Kijk even of de rubberen hulsen er nog wel omheen zitten.

Ik zie net dat ik dit ook al eerder aan je gemeld hebt bij je vorige topic.

Peus106 (0), 17 jaar geleden

Ik heb met mijn 106 een zelfde soort probleem gehad. En er was in eerste instantie niets te zien aan de kop van de schokbrekers (waar de moeren het spul op zijn plek houden). Alles zat muurvast. Toch rammel en klink-klank-klonk geluid bij hobbels en klinkerwegen. Uiteindelijk de moeren bovenop de schokbrekers losgehaald, een soort van bus geplaatst en toen met zijn tweeen als een malloot die dingen aangehaald, en dan bedoel ik echt heel erg strak aangehaald. Even een stukje rijden, en toen nog een keer. Dat heeft uiteindelijk dus het geluid zo goed als helemaal laten verdwijnen.

Was het nou veel wat we extra aangehaald hebben op het laatst? Nee, helemaal niet. Een paar slagen maar.... maar er komt zoveel gewicht en zulke krachten bij kijken dat dat hele kleine beetje blijkbaar een wereld van verschil kan maken.

gajbakker (0), 17 jaar geleden

De schokdemper bevestigingrubbers bovenin lijkt normaal, er zit wel ruimte tussen de bovenste rubber en onderste rubber bovenin kan ik niet zien. Is een ander systeem als bij de 106, die auto heb in nl. ook gehad, maar dat is normaal. De rubber hulsen op de onderste veerschotel zijn aanwezig en zien er goed uit. Als ik met het raam open rij hoor ik ook duidelijk dat het niet onderin weg komt maar bovenin. Kan me haast niet voor stellen dat het daar weg komt, wat overigens wel voor de hand ligt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.