Peugeot 108: Rijden op ethanol nieuwe P108

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo beste lezer, ik ben de blije bezitter van een 108. Ik rijd al lange tijd probleemloos op e10 brandstof. Er is echt ontzettend veel geschreven over ethanol rijden op het internet, maar wat zijn feiten en wat zijn slechts meningen? In Duitsland rijden er bijvoorbeeld mensen op 50/50. deze tanken half ethanol en half 98. Ook op langere termijn schijnt dit niet tot motorschade te leiden. Ik wil graag minder afhankelijk worden van het rijden op olie, hier ontstond mijn interesse. Het kosten voordeel is nihil in mijn ogen (1.36 liter e85 en 1.60 e95 momenteel), daarnaast is ethanol 25% minder zuinig dan benzine. Toch blijft mijn interesse in een brandstof alternatief er. Ik zit met een vraag die jij als lezer misschien kan beantwoorden.
Is er een onderneming (in Duitsland) die mijn 108 geschikt kan maken voor het rijden op ethanol naast benzine. Ik bedoel dan echt geschikt maken, brandstof leiding /injectoren /motormanagement aanpassen. Ik kon hier in mijn zoektocht nagenoeg niks over vinden. Als dit betekent dat hier geen markt voor is momenteel, dan moet ik mijn idee loslaten en me toch uitleveren aan de oliehandel of de trein natuurlijk ;-)
Ik ben overigens niet bang voor de garantie die zou vervallen bij het rijden op e85. Zoals gezegd ik wil de auto echt geschikt laten maken voor ethanol en dit is meer dan alleen meer brandstof inspuiten.

peugeot108

Geplaatst door peugeot108 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 108? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik ben bang dat je een dief van eigen zak bent, indien je over gaat op e85.
Zelfs met de lage schatting van 25% meerverbruik is e85 al duurder in gebruik dan euro 95.
Je moet niet alleen naar de liter-prijs kijken, maar ook naar het meerverbruik.
Dus e85 kost je 1,25 * 1,36 = 1,70. 10 eurocent meer dan euro 95.
En mijn ervaring is dat het meerverbruik (flink) hoger is dan 25%, afhankelijk van de gebruiks omstandigheden.

Dan hebben we het nog niet gehad over de ombouwkosten die je nooit terug verdient.
En de ongemakken, zoals vaker tanken en moeten omrijden omdat er geen e85 pomp on de buurt is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 108 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum