Peugeot 307: schudden na loslaten van het gaspedaal

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Beste collega's

Ik heb een probleempje met een peugeot 307.Na het loslaten van het gaspedaal begint de auto hinderlijk te schudden.Heel iritant wanneer bv een rotonde of een stoplicht naderd.Ik heb heel erg het vermoeden dat het in de motorophanging zit.De motorsteun aan de distributiezijde heb ik al vernieuwd zonder resultaat.Klant wil het gerepareerd hebben.Is er iemand die dit euvel ook eens meegemaakt heeft?Op het oog zien de andere twee motorsteunen er goed uit.auto heeft 120000 km gelopen.

vriendelijke groet
sander

marco12

Geplaatst door marco12 (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer de onderste motorsteun is. Dit is eigenlijk geen ophangsteun maar een reaktie steun. Deze voorkomt dat de motor tever kanteld. Dus bij gasloslaten gaat de motor de andere kant op kantelen (naar voren). Vaak als de steun aan distributiezijde stuk is geweest (dempingsvloeistof er uitgelopen) dan verschuift de de bus van de onderste motorsteun in het aluminium huis,hij zit dan niet meer goed gecentreerd.
Verder verdenk ik nog 1 van de aandrijfassen , als de binnenste koppelingen niet soepel meer lopen dan krijg je ook dergelijke storingen..

PT nieker

marco12 (0) PRO, 14 jaar geleden

hoi

zou je deze steun opnieuw kunnen centreren, of moet er gewoon een nieuwe gemonteerd worden?De dempingsvloeistof was inderdaad weg uit de steun aan de dis-zijde.

gr sander

peugeottechnieker (0) PRO, 14 jaar geleden

Je kunt proberen opnieuw te centreren, daarmee kun je kijken of het probleem (tijdelijk) weg is. Echter het rubber is naruurlijk na verloop van jaren ook soepeler geworden dus 100% zekerheid kan ik je hierover niet geven.

marco12 (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo

Eerlijk gezegd ben ik er niet achter gekomen.Motorsteunen zijn allemaal vern. zonder resultaat.Wellicht zakt het stat. toerental te ver terug bij het loslaten van het gas.Klant accepteert het probleem,en kan ik helaas(nog) geen oplossing bieden.

gr sander

maudje (0) PRO, 14 jaar geleden

Goedenavond, heeft het schudden niets met de motor te maken ??
Ik heb ook zo n probleem gehad en wat bleek MAP sensor vervuild.
Hierop komt olie.
In ieder geval even doen 5 minuten werk los draaien dop 8 en even met electr cleaner schoonmaken .
Niet met lucht spuit.
Als je map sensor eruit haalt en er zit olie op kan je er zeker van zijn dat dat het probleem is.
Mijn klant kende auto nit meer terug

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.