Peugeot 106: soms slecht schakelen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goedenavond,

Mijn vraag betreft soms slecht schakelen. Het is gekomen nadat ik door diepe plas reed. daarna moeilijk het versnellingspook laatste stukje naar voren en achteren te duwen. Lijkt een soort weerstand op laatste stukje te zitten. En dan niet altijd maar soms, soms met motor uit als rijdend als stilstaand. Het probleem is bij nat wegdek aanzienlijk erger en vaker voorkomend. Indien weg opdroogt wordt probleem aanzienlijk minder. Met koppeling lijkt niks mis. Versnellingspook heeft zeker geen overmatige speling. Tot nu toe heb ik schakelen stangen opnieuw ingevet zonder resultaat. Het lijkt daardoor zelfs erger te worden. Aan verbindingen schakelstangen kan er niks raars ontdekken. Op het teflonbusje onder de versnellingspook zit ook geen speling. Ook het onderste asje op de versnellingsbak is goedgeborgd, althans geen overmatige speling tussen asje en hendeltje). Het mechanisme op schutbord zit niet vast. Enige dat ik zag was dat de rubberbal niet helemaal rond was maar vlakke stukken heeft (lijkt er niet op dat dat door slijtage komt, of is hij nieuw toch helemaal rond?)

Het rare is dus dat hij het vaak meestal goed doet maar soms dus niet en juist vaker niet indien de weg nat is.

Iemand een idee waardoor dit veroorzaakt kan worden?


Vriendelijke groet,

Rembrandt

rgeraedts

Geplaatst door rgeraedts (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rgeraedts (0), 13 jaar geleden

Goedemiddag,

Zou welllicht de zelfstellende koppelingskabel defect kunnen zijn? en mijn volgende vraag is of die te vervangen is voor een kortere (boven bak langs ipv eronder door) NIET zelfstellende kabel?

Dank

RS136 (0), 13 jaar geleden

Alles eens in spuiten met WD 40 wil misschien wel helpen.
WD 40 is bij elke auto materialen zaak en zelf de Gamma verkrijgbaar.

Gr Ron

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum