Peugeot 206: SPOED 206 Airbaglamp knippert, code 161-ontsteking bestuurderair

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1100

Autootje verkocht, begint de airbaglamp te knipperen en geeft code 161 aan; ontsteking bestuurdersairbag'''. De auto is een 3-drs met enkele airbag en 2 gordelspanners. Bedrading is in orde, helemaal doorgemeten, en auto heeft ook geen ernstige schade gehad waardoor er iets geactiveerd zou kunnen zijn. Na enige tijd te hebben stilgestaan heb ik ineens dit probleem.
Wie weet wat deze code precies inhoud; -is dit de stuurairbag zelf met zijn explosieve lading, of betekend deze code de module onder de middenconsole ?????
Ik moet de auto komende week afleveren dus graag snel antwoord svp. Bij voorbaat dank, Michel

rijsewijk

Geplaatst door rijsewijk (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Kan contactring in het stuur zijn.

rijsewijk (0) PRO, 17 jaar geleden

306 cabrio, bedankt voor je snelle reactie, ik wilde zojuist nog wat toevoegen aan mijn vraag. Daarstraks heb ik de auto gestart en het lampje bleef een tijdje uit, totdat ik het stuur verdraaide, toen ging het weer knipperen. Weet jij of dat een los leverbaar onderdeeltje is en wat dat ongeveer kost, en hoe kan ik zoiets meten om zeker te weten dat het dat is. Wederom bedankt....

306 cabrio (0) PRO, 17 jaar geleden

Nu is het zeker die contactring. Voor een 206 uit 99 is die los leverbaar, je moet om hem te vervangen de airbag eraf halen. Prijs is ca € 70 excl. BTW.

rijsewijk (0) PRO, 17 jaar geleden

Vandaag de contactring vervangen en inderdaad zat daar het probleem. Alles weer in orde.
Bedankt voor het meedenken en de snelle reacties, Michel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum