Peugeot BOXER 330MH 2.8HDI: start niet bij warme start

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 8140.43S, Motorinhoud (cc): 2800, Vermogen (kw): 94

Hallo, ik heb een boxer die vorig jaar winter begon te haperen bij starten en aantal keer niet meer wilde starten. Men heeft nieuwe startmotor en zwaardere accu geplaatst maar dit hielp niets, ook een extra gloeimogelijkheid hiep niet. Garage heeft gezocht maar kon het probleem niet vinden. Nadat het warmer werd ging het prima met af en toe een hapering, verholpen door remreiniger. Maar nu sinds paar weken start de auto prima met een koude start maar helemaal niet meer bij de volgende start. Moet telkens met de remreiniger aan de slag. Het is wel een oudje inmiddels maar pas 160K gelopen en loopt verder als een zonnetje. Daarnaast gebruiken we hem alleen voor dagelijkse gang naar PostNL en soms iets verder of vaker. Heb geen zin om nog grote kosten te maken maar wellicht kan iemand in Den Bosch en omgeving me helpen.

PDungeon

Geplaatst door PDungeon (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Boxer? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Citrogek (0) PRO, 5 jaar geleden

Als ik het verhaal goed begrijp start ie goed maar slaat ie niet aan? Is hij uitgelezen? Omdat ie wel op remreiniger aanslaat zou je denken dat er een probleem is met de brandstof.

PDungeon (0), 5 jaar geleden

Hoi Citrogek, dacht ik gisteren al geantwoord had maar blijkbaar niet doorgedrukt. Eerste start van de dag is prima (behalve dus vorig jaar winter toen probleem begon). Elke start die dag lukt sind 2 weken ongeveer niet meer zonder remreiniger, daarvoor wisselend. Hij is in de winter al eens uitgelezen door de ANWB die er niet veel mee kon en ook in de garage geen eenduidig probleem.
Niet gehinderd door enige kennis van techniek zou ik zeggen dat het lijkt dat er geen benzine komt om aan te slaan. Startmotor is nieuw en draait als een tierelier.

Citrogek (0) PRO, 5 jaar geleden

Ja precies. Hij slaat dus niet aan. Vermoedelijk dus toch een probleem met de Diesel! (Geen benzine hoop ik)

De brandstof druk regelaars in de pomp willen nog wel eens stuk gaan. Het beste is als je die controleert met de pc. Dus even kijken hoeveel bar die heeft tijdens het starten.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Boxer of stel zelf een nieuwe vraag.