Peugeot : storinguitleesbedrijf

Bouwjaar: 2004

Onderwerp: Storings uitlees bedrijf.
Hallo,
Ik heb van school de opdracht gekregen om een ondernemingsplan te schrijven, gericht op de autobranche.
Ik wil een plan maken voor het storing uitlezen van problem auto`s, hierbij wil ik vakmensen in dienst hebben met veel elektrotechnische ervaring en kennis.
WIE KAN MIJ RAAD GEVEN??
Moet ik mij richten op een merk of op meerdere?
Moet ik mij richten op de dealers of op de universele garages?
Moet ik bij de berijven langsgaan of moet ik een pand bouwen?

Ik hoor graag,
Groeten A.Heerema

anne446

Geplaatst door anne446 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Yzord (0), 19 jaar geleden

Ik zou me zowieso verdiepen in meerdere merken. En uitleescomputers zijn best groot en om die nu de hele tijd mee te nemen naar je klanten.

En je moet je niet richtne op dealers of universele garages, maar op de consument.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Heb hier effe over nagedacht, ik zou toch een mobiel station beginnen en me richten op de universelen.
Motivatie:
Het is voor universele garage's moeilijk om de juiste software voor alle merken aan te schaffen, wat jij als je voor meerdere garage's werkt misschien wel kunt.En het is moeilijk om van alle nieuwe technieken op de hoogte te blijven. Iets wat jij met hoog geschoold personeel wel kunt.
Het voordeel voor de universeel is dat de auto niet meer uit de garage weg hoeft naar de dealer, ze houden dus alles in eigen huis.(Tussen de oren).
Nadeel voor jou is dat je alleen maar met hooggeschoold dus duur personeel kunt werken en dat je behoorlijk moet investeren in gereedschap en testapperatuur, alhoewel de meeste merken nu toch wel overgaan naar een gewone laptop met meetkaart.Voordeel is dat je geen duur pand hoeft te huren.
Je zou dit alles kunnen combineren met een mobile aircoservice, iets waar echt wel behoefte aan is,(komt),en wat je dan in elk geval van wat inkomsten verzekerd.En ook maar een betrekkelijk kleine investering vergt.
Succes met je projekt.

anne446 (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de tips!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.