Peugeot 106: stottert houdt in op lage toeren en raar stationair.

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 xsi

Mijn auto loopt broert....
hij houdt in op lage toeren....

als hij op een koude start start dat loopt hij soms 2100 toeren stionair.
ook loopt hij als hij warm is de ene keer 900 en de andere keer 1300....hij schommelt ook aardig.

ik heb wel uitgevonden dat als ik de gaskleppositie sensor eraf haal hij mooi stationair loopt en NIET inhoudt en stottert.....

mischien gasklephuis vervangen?

de sensor is al vervangen.....bougie's + kabels + bobine.....
wie heeft er een tip voor mij?

gr berry

berryhtd

Geplaatst door berryhtd (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

berry het zou goed in het gasklep huis kunnen zitten maar voordat je dat vervangt is het misschien verstandig om eerst het storinggeheugen uittelaten lezen.

groetjes jan.

berryhtd (0), 16 jaar geleden

ik heb hem een keer op een universele snap on gezet maar hij gaf geen fouten weer.....
het rare vind ik dat als ik de stekker van de gaskleppotentiosensor eraf haal hij wel koud netjes 1500 toeren stationair draait en hij dan zonder te stoten of horten rijdt alleen hij reageert trager op het gas doordat die stekker eraf ligt lijkt mij......

zou mischien me lmm (luchtmassa meter) stuk zijn?dat die in verbinding met de gaskleppotentiometer staat?

als ik daar de stekker vanaf trek hoor ik geen verschil......is deze mischien kapot?

ik heb hem al eens vervangen voor een 2ehands exemplaar heb die toen met remmenreiniger schoongemaakt en daarna met luchtdruk schoon geblazen zou ik hem mischien daardoor kopat hebben gemaakt...?

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

als die lucht temperatuurvoeler stuk zou zijn dan zou je die storing moeten uitlezen daar die er niet in zit moet deze goed zijn en dan ga je toch aan het gasklephuis denken.

groetjes jan.

berryhtd (0), 16 jaar geleden

ja ik heb al wel gecontroleerd op valse lucht rond het gasklephuis maar kon niet echt iets raars vinden omdat me auto altijd onrustig loopt mischien eerst eens een idee om me stappenmotor goed schoon te maken?
ik blijf het raar vinden dat als ik de stekker van de gaskleppotentiosensor eraf haal hij dan wel goed loopt zonder stoten en inhouden.....

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

Ja Berry Daarom Zou Je Gaan Denken Dat Hij Een Verkeerd Signaal Binnen Krijgt Daarvan.
Het Is Misschien Niet Zo N Slecht Idee Om De Boel Tereinigen En Op Nieuwe In De Bassisstand Tezetten Als Dit Bij Deze Motor Kan.

Groetjes Jan.

berryhtd (0), 16 jaar geleden

maar ik hoorde dat van je stappenmotor je auto niet slecht kan gaan rijden maar alleen het stationair ermee word geregelt?
ik heb zelf het idee alsof hij soms aan gaat dat hij dan soort van verzuipt 1 seconden.....als ik met me gaspedaal zorg dat hij 2500 toeren draait dan hoor je ook de hele tijd plofjes alsof hij heel snel aan en uit wordt gezet en het toerental schommelt zelfs dan ook....

wat bedoel je met basisstand???(gewoon accupool los en dan weer eraan en dan laten inleren...?)

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

ja berry ik weet niet of dat bij dit type werkt.
je laat de motor warm draaien tot de ven inslaat en wacht tot hij uitslaat.
je zorgt dat alle verbruikers uit staan en zet de motor af.
je zet het contact weer aan en maakt de min pool van de accu los.
je wacht 5 minuten en zet de min pool vast.
je wacht even en start de motor en laat hem 5 minuten stationiar draaien en maakt dan een normaal ritje en dan kijken of het geholpen heeft.
ik weet alleen niet of het voor jou auto ook werkt maar het kan geen kwaad om het te proberen.
wat je stappenmotor betrefd heb je gelijk maar ik weet niet of er misschien nog andere signalen van daan gehaald worden.

groetjes jan.

berryhtd (0), 16 jaar geleden

ik ben maandag vrij ga ik het dan even proberen ik laat je het wel horen als het heeft gewerkt....ik heb al wel eens eerder me ecu geresset maar toen zeiden ze dat ik alle stroom gebruikers wel moest aan zetten maar dan probeer ik wel eens zonder mischien dat me stappenmotor fout is ingeleerd?

berryhtd (0), 16 jaar geleden

ik heb hem opnieuw gereset wat u zei maar gaf geen resultaat helaas.....
wel ben ik erachter als ik een ecu van iemand anders probeer hij bijna perfect loopt mischien omdat die goed is ingeleerd? kan mijn auto echt slecht gaan lopen doordat de stappenmotor niet goed is ingeleerd of heeft het alleen met statonair te maken?

berryhtd (0), 16 jaar geleden

ik heb nu de stekker van de lucht massa meter losgehaalt (rechts op het lucht huis) en nu loopt hij al een stuk beter en stationair ook 3x beter dus ik denk dat de gaskleppositie sensor in verbinding staat met de lmm luchtmassameter en dat ik die ga vervangen en dan kijken wat hij doet........hij loopt nu in ieder geval redelijk normaal stationair in plaats van schommelen tussen 800 en 1300 toeren en stotteren doet hij nu ook minder........P.S. raar dat die snap on niks geen fouten heeft gezien dan...

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

ja berry dat kan je doen alleen begrijp ik dat je een andere regelkast gemonteerd hebt en dat hij het dan goed deed.
kan het niet zijn dat er in jou regelkast een fout zit.
eigenlijk zou je jou regelkast eens bij die ander er in moeten stoppen ; heeft deze dan jou problemen dan moet het in de regelkast zitten.

groetjes jan.

berryhtd (0), 16 jaar geleden

heb ik geprobeert maar bij hem merk ik geen verschil van slecht lopen......ik heb nu bij mij me luchtmassa meter stekker eraf gehaalt lijkt iets beter te lopen en zowiezo veel beter stationair...ik heb een nieuwe sensor besteld ik denk eigenlijk dat dat het probleem is....ik heb al eens deze sensor vervangen en toen met remmenreiniger schoongemaakt en daarna met lucht druk schoon geblazen mischien dat hij daardoor kapot is gegaan.

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

nou berry ik hoop dat het dat is ik hoor het wel.

groetjes jan.

berryhtd (0), 16 jaar geleden

kheb de lmm vervangen na een hele tijd maar lijkt weinig te helpen....
mischien nogmaals resetten?
en anders is het nog steeds een raar probleem want ik kan wel normaal rijden zonder de gaskleppositie sensor erop. alleen jammer dat het gas dan trager reageert anders reed ik zo wel....
zou mischien me hele gasklephuis niet meer goedzijn ofzo dat hij verkeerde positie doormeet?

106_XS (0), 16 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem: schokken en stotteren bij weinig gas. Ik heb toen ook eens de gaskleppositie sensor eruit getrokken maar als ik dan met constante snelheid ga rijden valt het toerental steeds 1500 rpm terug, dan trekt hij weer op, dan weer terug enz. Stationair lopen doettie op zich goed, alleen soms moet de stappenmotor er een minuutje hard voor werken.

Waar kan ik het beste eerst naar kijken?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.