Peugeot Expert 2016: Toeren vallen tijdens accelereren terug

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: AH01, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 130

Beste allemaal,

Ik bezit een Peugeot Expert uit 2016 2.0 BlueHDi 180 pk (nieuw model) met een volledig automatische 6 versnellingsbak.

Nu ervaar ik het volgende vreemde verschijnsel. Tijdens het accelereren van 2 naar 3 ervaar ik een dip in het toerental. Het is net alsof de motor doorschakelt naar z´n 3e versnelling. Heel vreemd dit. Ik merk het ook van de 3e naar de 4e maar in mindere mate. Van 1 naar 2, van 4 naar 5 en van 5 naar 6 merk ik hier niets van.

Mijn Foxwel NT-301 geeft geen foutcodes. Heeft iemand hier een idee wat dit zou kunnen zijn?

Vraagbaak007

Geplaatst door Vraagbaak007 (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

peterwillems (0), 5 maanden geleden

Hoi Vraagbaak,
Ik denk dat ik sinds de aanschaf van mijn peugeot expert van 2016 exact hetzelfde ervaar met het schakelen van de automaat. Net alsof ie het pakpunt voor de 2e versnelling aan het zoeken is. Ik zweerde dat de automaat slipt, zo voelt het. Geen storing in de computer, verkoper zegt dat dit normaal is voor de 180pk uitvoering. Ben jij nog iets wijzer geworden betreffende dit 'probleem'?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum