Peugeot 306: trillen op de snelweg

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4xr

Dit probleem komt vast vaker voor, boven de 120 km/h begint de hele auto te trillen, in ernst toenemend met de snelheid. Het vermogen blijft prima, er zijn ook geen bijgeluiden en het is niet speciaal het stuurwiel ofzo. Het uitlijnen van de voorbanden veranderde daar niets aan. Wat zou het kunnen zijn, kromme as? Toch nog de achterbanden? Resonantie in de motor? Binnenkort moet ik veel en ver rijden, het is bepaald vervelend.

Senatuca

Geplaatst door Senatuca (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

306 cabrio (0) PRO, 14 jaar geleden

Wielen voor EN achter al gebalanceerd?

J-W vd H (0), 14 jaar geleden

Denk eens aan de beplating onder de motor, en in de wielkuipen!!

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=J-W vd H]Denk eens aan de beplating onder de motor, en in de wielkuipen!![/quote]
Gaat daar de auto van trillen ??

Denk eerder aan het balanceren van de voor en achter wielen..dan zal het probleem wel over zijn.

Gr Stefan

J-W vd H (0), 14 jaar geleden

Probeer eens een stuk uit de wind te rijden, vrachtauto, of kort achter een voorliger, is het trillen dan weg, dan moet je het zoeken in de beplating.

[quote=Senatuca]Dit probleem komt vast vaker voor, boven de 120 km/h begint de hele auto te trillen, in ernst toenemend met de snelheid. Het vermogen blijft prima, er zijn ook geen bijgeluiden en het is niet speciaal het stuurwiel ofzo. Het uitlijnen van de voorbanden veranderde daar niets aan. Wat zou het kunnen zijn, kromme as? Toch nog de achterbanden? Resonantie in de motor? Binnenkort moet ik veel en ver rijden, het is bepaald vervelend.[/quote]

Senatuca (0), 13 jaar geleden

Sorry voor late reactie, maar het probleem loste zichzelf op na het plaatsen van winterbanden, zal dus toch wel met balanceren te maken hebben gehad.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.