Peugeot : Versnellingsbak/Uitval versnellingen

Ik heb een peugeot 406 van 1999 met een XU7 JP4 motor met een BE3 versnellingsbaktype. Ik heb nu het volgende probleem. Auto in zijn achteruit gezet en de straat uit gereden, klein heuveltje af (woonerf) en gestopt. Bij het overschakelen van zijn achteruit naar de 1e versnelling, hoorde ik een "knak" vervolgens doet geen één versnelling het meer. Het schakelmechanisme (stangen) van af de pook tot het blok ziet er goed uit. Ik denk dus dat er iets in de versnellingsbak is losgeschoten. Wie kan mij hier iets meer over vertellen en is dit (eenvoudig) te repareren.

Max7603

Geplaatst door Max7603 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Otto, de stangen zien er wel goed uit maar staat zo'n stang niet gewoon naar het kogeltje?

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Beweegt het allemaal aan de buitenkant goed?? Dan zal er inwendig waarschijnlijk een paspen(kerfstift) gebroken zijn. Deze bak kan eventueel aan de auto uit elkaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.