Peugeot : versnellingspook Peugeot Expert

ik heb een peugeot expert bouwjaar 2015 en nu heb ik geregeld last bij het achteruit rijden. Je moet dan aan de pook dat ringetje omhoog heffen om in achteruit te zetten. als ik vervolgens wil vooruit rijden rijd hij terug achteruit omdat dat ringetje volgens mij niet naar beneden zakt. ik heb geprobeerd om wat sylicoon olie tussen de staaf en dat ringetje te spuiten helaas zonder resultaat. Wie weet hier een oplossing voor? alvast bedankt

dekleinewitte

Geplaatst door dekleinewitte (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot ? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1355) PRO, 2 jaar geleden

Veert hij nog wel ?

dekleinewitte (0), 2 jaar geleden

ja hij veert dus gaat omhoog maar niet meer automatisch omlaag ik moet eigenlijk bijna altijd helpen om die ring omlaag te duwen.

kaleido 1 (1355) PRO, 2 jaar geleden

Dan is de verende werking niet goed meer , zit er geen vuil tussen , haal de hoes eens los en controleer het mechanisme.

dekleinewitte (0), 2 jaar geleden

ik ben een leek en weet zelfs niet hoe ik die hoes los krijg hoe doe ik dat?

kaleido 1 (1355) PRO, 2 jaar geleden

Die kun je er zo uit klikken , de plastic kap rondom de console is wat meer werk.

dekleinewitte (0), 2 jaar geleden

ik denk dat ik er toch maar even voor naar de garage ga. ieder zijn vak of hoe zegt men dat he. toch bedankt voor de info

dekleinewitte (0), 2 jaar geleden

ik heb wat kruipolie proberen te doen aan de ring die moet omhoog getrokken worden en het is iets beter. zolang ik niet te hard trek aan die ring zakt hij naar beneden. enkel als ik die goed naar bover trek blijft het probleem. niet dringend denk ik maar de volgende keer in de garage meld ik dit probleem.

kaleido 1 (1355) PRO, 2 jaar geleden

Oké we horen het wel , in iedergeval prettige feestdagen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot of stel zelf een nieuwe vraag.