Peugeot 206: Vreselijke herrie uit de motor bij hogere snelheden (toerental)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 aut

Wie kan mij op weg helpen. Heb een klant met een Peugeot 206 1.4 automaat bj 1999. De 206 rijd en schakelt zeer goed, echter bij het rijden op de snelweg met ongeveer 130 op de teller komt er plotseling een oorverdovend lawaai uit de motor vandaan. Heb zelf het vermoeden dat het geluid uit de automatenbak komt, maar weet het niet zeker. Wanneer je dan remt of het gas loslaat is het geluid ook helemaal weer verdwenen, geef je dan weer gas, dan komt het regelmatig weer terug, maar niet altijd! Automatenbak reeds voorzien van nieuwe olie en ook goed opgelet naar de hoeveelheid olie.

Met vriendelijke groeten,

Kees

bumperpaleis

Geplaatst door bumperpaleis (0) PRO , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Hans4040 (325) PRO, 10 jaar geleden

Homokineten al bekeken..?

apalracer (0) PRO, 10 jaar geleden

en hoe is de kwaliteit van het hanglager van de rechteraandrijfas??

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Controleer de lagering van koelfan in het front eens. Bij (rij) wind gaat de fan draaien en als de lagers van de fan verrot zijn klinkt dit alsof de motor aan z'n laatste kilometer is begonnen. :-)

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

En, nog steeds aan het zoeken Kees?

harry4203 (465) PRO, 10 jaar geleden

hij zal zich wel schamen dat ie dat zelf niet ontdekt had hans, haha

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Zou kunnen Harry, maar dat is niet nodig. De 1ste keer dat ik met dit fenomeen te maken kreeg, heb ik me ook verloren gezocht, mede doordat je het geluid enkel te horen krijgt op snelheid, of je moet toevallig het geluk hebben dat de koelfan aanslaat in de werkplaats :-)).....en ik denk zomaar dat ik niet de enigste ben?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum