Peugeot 607: waterlek

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2200 HDI

Reeds enige tijd krijg ik langs de linkerkant (regen)water binnen, de bestuurdersmat blijft altijd kletsnat en er is geen zichtbaar lek waarneembaar.
Het is waarschijnlijk geen koelwaterlek want het niveau blijft op pijl en er wordt geen reuk waargenomen.
Iemand een idee van waar dit kan komen? Het grondtapijt demonteren om op zoek te gaan is nogal omslachtig vrees ik.

mvg.
Swad

swad

Geplaatst door swad (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 607? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

hans4074 (0) PRO, 10 jaar geleden

Kan zoeken worden naar een speld in een hooiberg. Voorruit? Afwatering onder de paravan verstopt? Alle doorvoer-stoppen aanwezig? Afdichtings folie achter de Lv portierbekleding nog intact en/of onderkant hiervan toevallig niet los? Zomaar een paar suggesties. Je moet toch ergens beginnen om het op te lossen.

lemke (5), 10 jaar geleden

Zit er een zonnedak in de auto kan ook de afvoer daarvan zijn

swad (0), 10 jaar geleden

er zit inderdaad een origineel zonnedak in

heemskerk4251 (0), 10 jaar geleden

Is de voorruit onlangs vervangen?

lemke (5), 10 jaar geleden

Het kan zijn dat de waterafvoer verstopt dit deze loopt slang loopt door de a-style of het water loopt langs de slang en komt zo onder bij de a-style naar binnen en als de ruit is vernieuwd kan het ook zijn dat de kitrand aan de onderzijde niet op de goede plek zit.
hoe meer info we hebben hoe beter

swad (0), 10 jaar geleden

Waterlek gevonden!!!! het komt waarschijnlijk (al jaren?) vanuit een hoek links/boven de wielkast langs de binnenkant. Duidelijk een fabrieksfout want was slecht afgestreken.
Er was duidelijk een water/roest/zandspoor te volgen tot onder het vasttapijt en bodem stond vol water. Het was echter niet vast te stellen waar het water vanbuiten afkomstig was. (onzichtbare of verborgen ruimte onder bovenbalk linkervleugel?)
Veel werk mee gehad; vasttapijt links, bestuurderszetel, isolatiematten, bsi volledig, zijwandisolatie links verwijderen. Om niet het voorste vasttapijt volledig te demonteren kan men dit doorsnijden aan de zijkant van de middenconsole, dit word toch verborgen achter het linker consolepaneeltje.

Oplossing: binnenkant en naden extra afgekit.


P.S. Vasttapijt goed laten uitdrogen voor montage om verrotting te voorkomen!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 607 of stel zelf een nieuwe vraag.