Pontiac Pontiac Transport 2.3 16V: olie lekken

Bouwjaar: 1996

Auto heeft olie gelekt. Olie vervangen, luchtfilter vervangen waarna bleek dat er olie in het luchtfilter zat en er olielekkage aan de rechterzijde van het motorblok was. Waar kan het probleem zitten? Linkerzijde was geheel droog. Ook de koppakking.

jampie

Geplaatst door jampie (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

jampie (0), 20 jaar geleden

Ondertussen ook het oliefilter verwisseld. Hij gooit nog steeds olie eruit in de buurt van het luchtfilter.

arnold690 (0) PRO, 20 jaar geleden

Carterdruk...''fijne ''motoren.....

jampie (0), 20 jaar geleden

en wat kunnen we hier aan doen?

Hans4037 (0) PRO, 20 jaar geleden

Motor reviseren de zuigerveren zijn versleten.

Hans

jampie (0), 20 jaar geleden

Geweldig.. nog geen 2 jaar terug is er een andere motor in gezet om dat de andere in de soep gedraaid was. Nu dit weer.

jampie (0), 20 jaar geleden

Met andere woorden dit gaat weer een hoop geld kosten...heeft iemand een idee of dit onder de garantie van een revisiemotor valt?? Vege motoren waar ik de motor gehaald heb zegt 2 jaar of 100.000km volledige garantie te geven.. maar valt zoiets er onder???

jampie (0), 20 jaar geleden

nu moet ik er wel bijzeggen dat de motor keurig draaide toen ik de oliecleaner erin had zitten en hem ff moest laten draaien..er kwam wel zwarte rotzooi uit de uitlaat, maar hij draaide keurig stationair..

Hans4037 (0) PRO, 20 jaar geleden

Als je binnen die termijnen valt ,waar het wel op lijkt zullen ze wel moeten.
Mits de motor niet een keer door koelingsproblemen oververhit is geweest.

Hans

jampie (0), 20 jaar geleden

Bij de aankoop van de revisiemotor verzekerde VEGE motoren mij dat de wettelijke Europese garantie 2 jaar was voor een nieuwe revisiemotor. En de motor is nooit te heet geweest vanwege koelingsproblemen nee..

Hans4037 (0) PRO, 20 jaar geleden

Contact op nemen met vege hoe nu verder te handelen,maar ze zullen eerst zelf wel een diagnose willen stellen wat er werkelijk mis is met de motor.

Hans

arnold690 (0) PRO, 20 jaar geleden

Ben zeer benieuwd hoe VEGE dit afwerkt,heb zelf ook al wat ruilmotoren van hun gehad en tot nu toe geen problemen.Een eerder topic beschreef al wat over deze shitmotoren....

jampie (0), 20 jaar geleden

Ik heb begrepen dat VEGE motoren erg correct is in dit soort gevallen. Maar voordat ik een garage opzoek zal ik met hun contact opnemen wat verder te doen.

jampie (0), 20 jaar geleden

Ik heb vandaag VEGE gebeld....en kan alleen maar zeggen...TOP!!!!! ik vertelde het probleem en die man zei gelijk, nou meneer dan moet de motor eruit..heeft u voor mij het bloknummer?? Had ik helaas niet bij de hand, maar mijn gegevens opgegeven, 2 uur later word ik terug gebeld en ik mag hem in week 17 in de fabriek van VEGE in huissen neerzetten en dan wordt ie gemaakt, wat het ook mag zijn. Hoef geen bon te overleggen niets...en of nou alleen de kop gelicht wordt en dan de veren maken etc of een compleet nieuwe ruilmotor!! Ik kan dus bij deze iedereen die een revisiemotor zoekt of gaat kopen VEGE van harte aanbevelen. En dat terwijl de garantie in juni verlopen zou zijn.....

arnold690 (0) PRO, 20 jaar geleden

Kijk,dat zijn berichten....

jampie (0), 20 jaar geleden

echt wel..ben er ook enorm happy mee moet ik eerlijk zeggen!!!!

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ben wel nieuwsgierig hoe dit afgelopen is.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.