Pontiac Trans Sport: stroomprobleem ????

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3

heb een vreemd probleem zo 2 weken geleden werd het starten van mn auto steeds moeilijker [steeds minder stroom in accu] ,totdat ie niet genoeg power meer had om te startenl,dacht eerst aan een defekte dynamo maar die bleek in orde te zijn,heb mn accu opgeladen en de auto was weer ok,nu heb ik weer een lege accu,en het rare is als ik wil overstarten met een andere auto blijft het net zo, geen stroom genoeg .als de auto loopt kan ik de polen van de accu loskopelen auto blijft netjes doorlopen,voltmeter in de auto staat ook goed.op een of andere manier komt er niet genoeg stroom bij mn startmotor [startmotor moet goed zijn],heb wel iets gehoord van een spaningsregelaar kan die kapot zijn en waar zit ie.kan ik ook een kabel rechtstreeks naar de startmotor aansluiten om te testen of hij dan wel rond gaat.wie weet wat dit kan zijn??. bvd

siep67

Geplaatst door siep67 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

De student (0), 13 jaar geleden

Als je de polen loskoppelt bij draaiende motor dan is je generator meteen stuk.Volgens mij geeft hij dan wisselspanning en trekt je batt leeg bij stilstaande motor(dioden stuk)

siep67 (0), 13 jaar geleden

ok maar hoe kan het dan dat ik met een andere auto ook niet kan overstarten ? en weet je ook waar deze diode zich bevind?.bvd

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

rijd maar even naar Rob de Boer, aan de vaart bij jullie, die kan je wel helpen.

gr

Peco Power

De student (0), 13 jaar geleden

Doe de genererator(met ingebouwde diodes)maar binnen voor reparatie.Doe de batterijklemmen nooit los bij draaiende motor(meteen stukgaan generator).Bij een defecte generator gaat je batterij leeg.quote: maar hoe kan het dan dat ik met een andere auto ook niet kan overstarten=Ik had laatst ook een slechte startkabel.Ik heb ze nu gesoldeerd.Het blijft dus altijd een beetje raadselachtig.Al goed is er de multimeter.

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Deze van een kunsstof carrosserie voorziene auto's hebben heel veel massa problemen. Overstarten via de accupolen en met een compleet dode accu valt dan nog niet mee. Handiger is het om de plus op de accu te zetten, en de massa ergens op het blok.
De dynamo zal nu idd wel een optetter gehad hebben, want een dynamo laten draaien zonder accu ertussen is slopend voor de dynamo.
Zoals gezegd, in Roden zit een amerikanenspecialist, en die weet wel raad met dit probleem. Hij zit op het industrieterrein, aan de Vaart.

gr

Peco Power

siep67 (0), 13 jaar geleden

hallo ik heb kennis genomen van jullie bericht ik heb de generatormet een multimeter doorgemeten ,en hij geeft netjes 14,2 volt af op de accuklemmen,dus het lijkt mij dat dat wel goed is.het kan toch niet zo zijn dat een vol opgeladen in een klap leeg is.is er een mogelijkheid om een kabel rechtstreeks naar de startmotor te verbinden om te kijken of ie dan wel rond gaat,graag jullie idee hierover. bvd

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoeveel geeft de accu zonder draaiende motor?

startmotor heb je eraf gehad en laten testen?

zoals reeds eerder gezegd, massaprobleem komt heel veel voor bij deze auto's, maar ook een kapotte startmotor.....
om hem goed te kunnen testen moet ie er onderweg.

contactsloten, schakelaars van de verlichting en de ruitewissers willen ook veel problemen geven (sluiting)

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.