Pontiac Trans Sport: tapeind afgebroken wielbout linksvoor

Bouwjaar: 1965, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.1

Na uitlenen van bijna een jaar eindelijk mijn tuperwarebakkie terug. Veel zaken niet helemaal ok remmen en banden. De 2 laatste niet echt problematisch wel een andere zaak. Men heeft tijdens het losdraaien verkeerd om volgens zeggen een tapeind van de wielmoerbevestiging afgebroken. Nu zitten er normaal 5 nu dus 4...
Kan ik hier normaal en veilig mee ergens voor reparatie mee naar toe rijden? Is deze reparatie tijdrovend? Meen ergens te hebben gelezen dat dit geperst moet worden?

groet Danny

dannymdouma

Geplaatst door dannymdouma (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Pontiac Trans Sport? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (285) PRO, 10 jaar geleden

Tapeinden zitten in de naaf geperst...met het juiste gereedschap een klusje van een half uurtje en er zit een nieuwe in.
Je kan gerust naar een garage rijden, maar met beleid.

dannymdouma (0), 10 jaar geleden

Hans bedankt,
Ga eerst de remmen repareren en wat banden wisselen alvorens te rijden. (auto gebracht door berger)

groet Danny

dannymdouma (0), 9 jaar geleden

Even lang te stil geweest voor dit onderwerp.
Heb na enige adviezen de bout er uit getikt hierna niuewe geplaatst, in de vertanding en hierna erin geperst getrokken.
Remmen waren goed stuk door staal op staal remmen g***e bedankt collega..... nieuwe blokken en schijve.
Wel een vraag nu is het beter de remklauw reviseren of de rubber ringen vernieuwen kleine revise. Het geheel loopt soepel maar heeft ooit eens vastgezeten nadat rubber ring gescheurd was (ring rondom de remzuigerdie de bus tegen de blooken zet.
Nu nog even stappenmotor uit wisselen deze is iedere keer aan het haperen duurt eventjes na iedere reinigingsbeurt en dan begint het weer.

groet Danny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Pontiac Trans Sport of stel zelf een nieuwe vraag.