Porsche 911: olie verversen dry sump systeem

Bouwjaar: 1981

hallo,wie kan mij exact vertellen hoe ik de olie moet verversen van mijn 911 3,0 sc uit 81,ik hoor verschillende verhalen,dus ook de olie naar de oliekoeler voorin de auto,en hoeveel liter moet hier totaal in, en wat is de beste olie die ik moet vullen vol of halfsyntetisch.ik hoop dat iemand mij dit kan vertellen,alvast bedankt.

ruud10647

Geplaatst door ruud10647 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche 911? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Maurice de Knegt (0) PRO, 19 jaar geleden

Hey,
In het totale smeersysteem zit +/-10 liter olie (mobil1)
Wat je moet doen is de motor bij het carter leeg halen vervolgens de dry-sumptank let op altijd nieuwe ringen (afdichting) gebruiken! Tip van mij is allereerst een gat bovenin het olie filter slaan om de olie eruit te laten lopen
anders moet je het schoon maken! ff wachten en dan filter vervangen. Goed vastzetten, vervolgens ongeveer 7,5 liter in de "sumptank" gooien. motor even op oliedruk starten en dan WARM
laten lopen! tot het rv scherm (oliekoeler) warm wordt. (dan circuleerd het systeem en is de termostaat van de olie open) dan MET LOPENDE MOTOR PEILEN MET DE PEILSTOK IN DE "SUMPTANK" netjes afvullen en KLAAR!!! PS niet proberen de olie uit de leidingen te halen als je het termostaathuis open maakt dan krijg je het niet meer dicht. SUCCES!!!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche 911 of stel zelf een nieuwe vraag.