Porsche Cayman: Raam zakt niet bij openen portier

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 3400

Beste,

Hoop dat jullie mij kunnen helpen! Zit met het volgende probleem, autoruit zakt niet automatisch bij portier openen en in sommige gevallen blijft deze omhoog staan bij het willen sluiten van het portier.

Al een tijdje aan het zoeken naar wat de oorzaak zou kunnen zijn, maar nog geen steek wijzer. Wellicht een instelling die op een bepaalde manier gedaan moet worden ??

Alvast vriendelijk bedankt voor het meedenken!

Marvelesz

Geplaatst door Marvelesz , lid sinds 4 jaar geleden

🌟 Black Friday Superdeals bij Coolblue! 🛍️
Mis het niet! Scoor ongelooflijke kortingen op elektronica en witgoed tijdens de Black Friday uitverkoop bij Coolblue. Beperkte tijd, ongekende aanbiedingen. Klik en bespaar nu op jouw favoriete producten!

9 Reacties

kaleido 1 PRO, 4 jaar geleden

Wat heb je zelf al gedaan , voordat we het hele lijstje afgewerkt hebben en dan uit eindelijk bij het punt aankomen?

Marvelesz, 4 jaar geleden

Omdat de kabel van het raam mechaniek kapot was is deze vervangen voor een gebruikte originele. Na het vervangen op google het eea gelezen over de raam knoppen 5 sec vast te houden op het laagste en hoogste punt om opnieuw de waardes in te leren, helaas zonder resultaat. Omdat ik nog een donor heb staan ook de module waar de ruitbediening mee geschakeld word over gezet om dit uit te proberen, maar ook dat zonder gewenst resultaat. Wat mij echter wel op viel was na het verwijderen van de module bij de donor zakte het raam en ging netjes omhoog bij het openen en sluiten van het portier. Dus ik vermoed dat het een bepaalde instelling is die opnieuw ingesteld moet worden.

Hoop dat je hier wat mee kan!

Gr Marvin

kaleido 1 PRO, 4 jaar geleden

Denk dat dan toch dealer werk wordt.

Marvelesz, 4 jaar geleden

Daar ben ik ook bang voor, maar had gehoopt dat iemand mij kon wat tips kon geven om dat station over te slaan😜

kaleido 1 PRO, 4 jaar geleden

Er zit een microschakelaar in je deurslot die dit systeem aanstuurt , maar ja voor die tijd werkte die wel , module is identiek ?

kaleido 1 PRO, 4 jaar geleden

Probeer de op en neer knop eens langer vast te houden 10 sec , raam naar beneden en dan de knop langer dan 10 sec. Ingedrukt houden, hetzelfde naar boven , dan zou het al goed moeten zijn.

Marvelesz, 4 jaar geleden

Kaleido1,

Bedankt voo het meedenken! Ik ga als ik vanavond tijd heb dat proberen en zal van de donor kijken of ik de microschakelaar kan overzetten om het eea uit te sluiten. Ik probeer hier zo snel mogelijk op terug te komen!

Nogmaals bedankt!

kaleido 1 PRO, 4 jaar geleden

Succes

Marvelesz, 4 jaar geleden

Beste,

Het heeft even geduurd maar na lang zoek werk en deurpanelen openen, onderdelen uitwisselen tussen de donor en de wagen met de storing hebben we het euvel weten te achterhalen. Het gedeelte van de deurgreep is wat uitgesleten waardoor de microschakelaar niet altijd de juiste schakeling maakt. Door de uitslag van de deurgreep te beperken tot z'n normale waarden probleem opgelost 👍

Bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche Cayman of stel zelf een nieuwe vraag.