Porsche 996 : stilstaan

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Wwaarschijnlijk al vaker gevraagd maar hoe lang kan een auto stilstaan zonder schades te krijgen?

Vanaf hoeveel maanden moet je bv eerst olie via de bougiegaten op de zuigers spuiten voordat je de motor start?

Wegzetten met volle of zo leeg mogelijke tank, daarover zijn de meningen ook verdeeld.

Andere maatregelen?

mvg

Peet2727

Geplaatst door Peet2727 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche 996? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

memos (10) PRO, 4 jaar geleden

De olie kan gerust een jaar of langer in de motor zitten, maar de brandstof veroudert tegenwoordig veel sneller als vroeger vanwege de bio-methanol toevoeging. Vanaf 2014 is het E5 geworden, met 5% ethanol in de benzine en vanaf oktober dit jaar E10, met 10% ethanol.
Je kunt een goed additief bij de olie en brandstof doen om de termijn te verlengen, maar een brandstof tank altijd volgooien.

Als je de motor regelmatig even laat rondtollen gaat ie niet vastzitten, maar de benzine met ethanol trekt sneller vocht aan als voorheen dus daarom altijd de tank volgooien zodat er zo weinig mogelijk lucht en dus vocht in kan komen.

Wil je de motor een paar jaar opbergen is het verstandig om olie op de zuigers te gieten en mocht hij toch vast gaan zitten hem proberen ls te krijgen door diesel op de zuigers te laten lopen en in laten weken.

oldford (0) PRO, 4 jaar geleden

Als je de tank vol gooit, doe het dan met Super plus (98 octaan).
Daar zit niet meer dan 5% ethanol in, altijd beter dan E10.

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Ik heb een BMW 3.0 CS.Staat al acht jaar stil.Benzine eruit gehaald .Loopt op LPG nu.Een half jaar geleden even uit de schuur gehaald.Starten en lopen.Niets aan geprepareerd.Maar de ene auto is de andere niet.Ik zou de benzine eruit hallen en wat olie op de zuigers.Eens in de zoveel tijd even aan de krukas ronddraaien ,niet laten lopen.
Ferry

kaleido 1 (1620) PRO, 4 jaar geleden

En een blikje benzinestabilisator in de tank gooien , dit voorkomt het ontstaan van alg .

Peet2727 (0), 4 jaar geleden

Dank voor de reacties.
Shell V power is nog een "echte" benzine zonder biotoevoeging. BP ultimate meen ik ook.

check

Beste antwoord, geplaatst door Peet2727 (0), 4 jaar geleden

Nog wat gezocht op internet. Echte benzine begint blijkbaar pas te verouderen na 6 maanden, daarmee kom ik de winterperiode wel door. Blijft de vraag of de tank vol of bijna leeg weggezet moet worden. Vpower heeft geen biobijmenging (bron website KNAC) en trekt daarmee dan dus ook geen vocht aan (?) Dan zou je moeten zeggen zo leeg mogelijk zodat de auto in het voorjaar weer met verse benzine kan gaan rijden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche 996 of stel zelf een nieuwe vraag.