Porsche Cayenne: stootsgewijs omschakelen in achteruit

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3,0 liter

Porsche Cayenne diesel (nieuw model) schakelt stootsgewijs om naar achteruit rijden. Welke bezitter van een nieuwe Porsche Cayenne heeft dezelfde ervaring? Wat kan de reden zijn? Naarmate de achteruitrijstand vaker achter elkaar wordt ingeschakeld wordt de stoot heviger (alsof bij een handgeschakelde bak de koppeling te snel wordt losgelaten) hetgeen zeer storend kan worden en mi de transmissie zou kunnen beschadigen. Wie kan mij helpen?

dborg

Geplaatst door dborg (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Porsche Cayenne? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

alfons262 (0) PRO, 12 jaar geleden

ik denk de dealer,lijkt mij een garantiegevalletje.

dborg (0), 12 jaar geleden

Dank voor je reactie, wordt inderdaad nog onderzocht door de dealer, alleen zeggen zij het probleem niet te kennen en vinden het voorlopig binnen de "tolerantiegrens" (het wisselt in ernst), maar wordt vervolgd. Was alleen benieuwd of er meer mensen zijn die dit probleem met deze auto herkennen.


gr d borg

hDekker (0), 11 jaar geleden

Lijkt me een intern manko van de automaat of een foutje in de software van de automaat. Misschien is er een update beschikbaar.
Mogelijk een software reset uitvoeren op de automaat.
Ik heb dit fenomeen wat je bescrhift niet gehad, maar sinds ik de automaat gereset heb, schakelt hij heel anders op van 1-2-3-4-5-6, en wel te zeggen beter en vloeiender. (Cayenne 2004, model 2005).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Porsche Cayenne of stel zelf een nieuwe vraag.