Renault Espace: 2.2 dCi, (G9T) motor start niet

Bouwjaar: 2001

Startmotor draait rond, starttoerental is correct en af te lezen op CLIP. De raildruk is echter te laag (hooguit 60 bar). Na lang starten en met de hulp van start-pilote start de motor met veel tegenzin wel.
Verstuivers getest en in orde, (zitten er ook slechts een paar weken in), opbrengst van de opvoerpomp is conform, geleverde lagedruk is ook in orde, gemeten na filter. Ik vermoed dat alleen de hogedrukpomp nog verdacht is.
Hebben jullie nog andere inzichten?

Reagi

Geplaatst door Reagi (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Komt de gasklep in het gasklephuis helemaal terug.Het gasklephuis wil nog wel eens vervuilen waardoor de klep niet terugkomt op zijn aanslagpunt.

Reagi (0), 18 jaar geleden

De luchttoevoer is in orde. Gezien de parameter brandstofdruk in de CLIP, lijkt het mij een echt brandstofprobleem te zijn.

Richard9663 (0), 18 jaar geleden

Werkt de stappenmotor op de hogedrukpomp goed? evt even wisselen met ander exemplaar.

Simon10906 (0) PRO, 18 jaar geleden

Gasklephuis?
Stappenmotor?
;-)

probleem lijkt hogedrukpomp te zijn.

Reagi (0), 18 jaar geleden

De drukregelaar is inderdaad de enige andere verdachte naast de hogedrukpomp. Ik had hem uitgesloten omdat er eens de motor gestart is (mbv start-pilote) geen problemen meer zijn. De drukregeling werkt dan correct. Helaas had ik niet direct een andere drukregelaar ter beschikking. Het goede nieuws is dat een nieuwe hogedrukpomp meteen voorzien is van een nieuwe drukregelaar ;-)

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zou ook voor de hogedrukpomp gaan.
Lijkt me het enige wat over blijft.
Je hebt alles verder uitgesloten

Richard9663 (0), 18 jaar geleden

Pompen bij dit type motor gaan wel vaker kapot, maar je kan de pomp ook wel laten testen denk ik. Dan weet je het zeker.

Reagi (0), 18 jaar geleden

De pomp is intussen vervangen, en de motor start weer perfect. Bedankt voor jullie commentaren.

Henri4478 (0) PRO, 18 jaar geleden

Kan ook nog de bdp sensor zijn, is mededeling geweest, tekker en sensor vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.