Renault Espace: 2.2dci slaat niet aan

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dci

Sinds kort heeft mijn auto het volgende probleem; zodra de auto goed op bedrijfstemperatuur is, wil de motor niet meer aanslaan. Draait goed rond, maar lijkt geen brandstof te krijgen. Als de motor geheel is afgekoeld is probleem meestal over, slaat dan direct aan. Heeft een week in de garage gestaan, BDP sensor en sensor aan de hogedrukpomp zijn vervangen. Clip geeft geen foutmeldingen, raildruk is volgens Clip goed. De retouropbrengst van de verstuivers is gemeten, lijkt ook geen probleem te zijn. Alle 4 de verstuivers hebben nagenoeg dezelfde (weinig) lek, maar de absolute lek is niet gemeten. De motor slaat altijd direct aan als je startpilot in de inlaatbuis spuit. Als de motor eenmaal loopt zijn er geen problemen.

Heeft iemand een idee wat de oorzaak zou kunnen zijn?

Henry4506

Geplaatst door Henry4506 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Vex (0) PRO, 16 jaar geleden

Wat is de druk in de rail als je warm start?

Henry4506 (0), 16 jaar geleden

Ik heb alleen te horen gekregen dat de druk goed was. Ik zal de waarde opvragen. Wat zou het moeten zijn?

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Tijdens het starten zonder iets los te nemen moet hij toch een druk halen van 250 bar of hoger.
Ik zou toch nog eens goed naar de retour opbrengst kijken. Als je daar toch niks uithaald kan je indien mogelijk 4 andere verstuivers proberen. succes

Henry4506 (0), 16 jaar geleden

Auto naar een andere garage gebracht. Blijkt de raildruk dus toch onvoldoende: 40 bar. 1 verstuiver defect (teveel lek) en 3 gloeistiften defect.
Hartelijk dank voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.