Renault Laguna: Aandrijfassen reviseren?

Bouwjaar: 1994

Tijdens regulier onderhoud van mijn Laguna 1.8 RT ontdekte ik dat de moffen van mijn aandrijfassen slecht zijn: één mof begint net te lekken en twee andere hebben flink diepe haarscheurtjes. De auto heeft 252000 gelopen, maar de assen zijn revisie-assen met 80000 km erop: is deze slijtage niet erg snel? Ik weet hoe ik de assen uit de auto kan krijgen, maar zijn de moffen ook zelf te vervangen? Of zijn er bedrijven die dit snel kunnen? Dank voor eventuele tips.

Johannes5653

Geplaatst door Johannes5653 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

John5711 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als de assen onder de auto uit zijn, is het bij de meeste bedrijven zo gebeurd.

dennis2111 (0), 19 jaar geleden

als je al weet hoe de assen eruit moeten heb je al het moeilijkste gedaan,als je de assen in een bankschroef monteert en de oude stofhoezen verwijderd of kapot knipt kun je de koppeling van de as kloppen door gebruik te maken van een zware rubberen hamer(geen schrik hebben om goed door te slaan!!),je zal zien dat bij de nieuwe stofhoes meestal ook een nieuwe circlips bijzit voor op de as en dan gewoon terug monteren met de nieuwe hoes erop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.