Renault Trafic 2011: Accu plat? Centrale deurvergrendeling defect?

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 84

Zo de volgende issues hebben zich vandaag geopenbaard:

- auto wilde niet meer openen met sleutel.
- geprobeerd handmatig de auto te openen aan de bestuurderszijde. Maar (ik heb de auto tweedehands gekocht) daarbij constateerde ik een probleem: nl. de sleutel draait gewoon rond in het slot en opent de auto dus niet handmatig.
- nieuwe batterij geregeld voor de sleutel, want die was al laatste tijd wat minder sterk qua signaal.
- nieuwe batterij in de sleutel. Nog steeds nul respons van de auto.
- naar huis gegaan en reservesleutel gehaald. Ook daar reageert de auto dus niet op.

Dus ik kom de auto niet in, kan de motorklep niet openen en vermoed dat de accu misschien leeg is doordat ik de lichten aan gelaten heb? Maar dat was ook maar 2 of 3 uurtjes als dit al het geval is.

What do I do now?

tommel

Geplaatst door tommel (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 3 jaar geleden

Als je onder de auto kunt komen bij de plus van dynamo of startmotor, kun je daar 12v op zetten met een acculader bv. dan is er spanning en kun je de auto open krijgen.

    dank je! ik kan wel onder de auto komen maar locatie dynamo/startmotor moet ik dan wel even uitzoeken. - tommel (0), 3 jaar geleden

patrickmk3 (0) PRO, 3 jaar geleden

weet niet of je dichte cabine hebt ?
maar als goed is achterdeur heeft een klepje naast het handvat zitten als je deze verwijderd kun je deze ook gewoon met een sleutel openen.

    open cabine maar wel een bus met een klep, dus geen openslaande deuren en geen sleutelslot. - tommel (0), 3 jaar geleden

Heino4267 (200), 3 jaar geleden

Die tip met de plus op de rode kabel bij de startmotor (voorzichtig!) en de minkabel aan de motor of carrosserie kan je ook (voorzichtig) uitvoeren met een startkabel of starthulp. Dan zou je auto direct weer open moeten gaan met de sleutel/reservesleutel. En daarna meteen het slot repareren en de accu nakijken/vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.