Renault Twingo: Accuprobleem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine

Hallo,

Mijn Twingo uit 1996 is een reserveautootje en er wordt niet veel mee gereden. Hij heeft lang stilgestaan en hij startte niet. Met startkabels is hij weer aan de praat geraakt, maar bij weer uitzetten doet hij het niet meer, ik heb de accu vervangen, maar hij doet nu helemaal niets meer, alsof hij totaal geen spanning heeft. Ik heb de oude accu (december 2013) opgeladen, maar na aansluiten doet niets het. Met startkabels aan een andere auto geeft ie weer spanning. Wat kan dit zijn? Hij heeft dus geen spanning op de oude en de nieuwe accu.

Loekoeboeng1

Geplaatst door Loekoeboeng1 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 8 jaar geleden

Beide accu`s defect...heb je al gemeten hoeveel volt er in de opgeladen accu zit?

Loekoeboeng1 (0), 8 jaar geleden

Ja, dat heb ik gedaan en de oude accu vertoont kuren en de nieuwe geeft 14 volt aan.

Siem Bijman (165) PRO, 8 jaar geleden

Als hij met startkabels wel start zal er een probleem kunnen zijn met de aansluiting van de accu in de auto. BV de massakabel zit niet goed bevestigd aan het motorblok.Doorgeroest of gecorrodeerde aansluiting. Dit komt vaak voor bij oudere auto's.
Als je met overstarten de massakabel van de startkabel bv op het blok plaatst en hij het wel doet dan weet je dat daar het probleem zit.

Loekoeboeng1 (0), 8 jaar geleden

Dus als ik hem wil starten dan zet ik de plus van de kabel op de plus van de accu en de min op het blok i.p.v. op de min van de accu?

Siem Bijman (165) PRO, 8 jaar geleden

Nee, je moet controleren of er wel een goede verbinding is tussen de polen van de accu en de kabels. Als je hem met startkabels hebt gestart dan zet je die normaal gesproken op de klemmen en niet op de polen zelf.

Dus accupoolklemmen loshalen en goed de verbindingen controleren van die klemmen.

Loekoeboeng (0), 8 jaar geleden

Ik heb alle verbindingen nog eens gecontroleerd en ook de nieuwe accu nog eens opgemeten. Alles zit goed en vast. De accu geeft een waarde aan van 26.1

Heino4267 (230), 8 jaar geleden

Dakennie!
(Of heb je een Twingo vrachtwagen?)

Als je de spanning meet op de accu (met een voltmeter of Multimeter op het 20 V DC-bereik, moet je accu met motor uit minimaal 12 Volt spanning hebben (lager = kapot). Bij motor aan en 2000 toeren moet dat tussen 13,9 Volt (lager = dynamo defect) en 14,5 Volt liggen (hoger = spanningsregelaar defect).

26,1 van watte?

ronny530 (0), 8 jaar geleden

De massakabels van de accu naar het blok en chassis niet controleren maar losmaken en opschuren zodat de kabels een goed contact maken. Als 21.6 de accu capaciteit betekent dan is de accu zo goed als ontladen.

Hans4040 (330) PRO, 8 jaar geleden

Volgens mij dwalen we af....accu waarde 26.1?
Welke waarde....volt? ampere?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.