Renault Laguna: achterrem sleept... lagunaII, 2007

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: DCIf

...allez en hopla, mijn vorige issues zijn nog niet opgelost (aut versnellingsbak; ze vinden er niets aan in de garage, achterruit komt los aan sluiting) en er duikt alweer iets nieuw op!

Ik heb mijn remblokken allemaal vervangen, ze waren echt al heel ver...
De achterste klauwen heb ik daarbij gedemonteerd omdat ik de zuigers zomaar niet achteruit kon draaien (moest er hard op duwen eer ze achteruit gingen), daarom klauwen eraf en op een werktafel, dit ging veel beter zo. Alles proper met kopervet gemonteerd en ontlucht, werkt pico bello!
Tot op een zeker ogenblik ik achteraan links een gepiep hoor, dit gebeurt in zuid frankrijk, dus ik had al een 1000 km gereden hé! Nu zijn alle wielen al los geweest van de grond en deze draaien allemaal goed rond, ik heb ook reeds geprobeerd om ze overdreven warm te rijden; geen gepiep! Ik rij gewoon een 25 km op een normale manier; ze piepen.. De wagen stil aan de kant; uitstappen en handmatig de wagen verduwen; geen probleem... ik weet het niet hoor, is dit normaal; neen, is dit een teken dat ze vatskomen,ja, maar ze komen niet vast dus...

alguna

Geplaatst door alguna (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

biged1971 (0) PRO, 14 jaar geleden

achterremmen kun je niet indrukken.
je moet ze draaien en drukken tegelijk.
en op de binneste zit een veertje die schuif je over je zuiger.
waarschijnlijk is het niet goed gegaan..

alguna (0), 14 jaar geleden

...ik weet dat wel, het staat er ook; "omdat ik ze niet gemakkelijk achteruit kon "draaien"...

Mausx (0), 14 jaar geleden

zijn de tangen goed gecalibreerd? en goed schoongemaakt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.