Renault espace JE type 3: achterruitenwisser keert niet terug in ruststand

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dci

De achterruitenwisser van mijn espace 3 keert niet meer terug in russtand, na uitschakelen.
De auto is voorzien van appart te openen achterruit. De ruitenwisser hoort na uitschakelen normaal terug te keren op de nok voor de ruststand zodat de acterruit geopend kan worden. Interval, sproeien en continu wissen bij sproeien functioneren nog gewoon.

Iemand een idee wat hier de mogelijke oorzaak van kan zijn.

BVD voor de antwoorden.

Leo

Leo O

Geplaatst door Leo O (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ha Leo, controleer al je zekeringen, ik weet het niet zeker maar renault gebruikte vroeger al een zekering voor spanning nulstand.
groet thijs

Leo O (0), 16 jaar geleden

Hoi Thijs,

Heb zojuist de zekeringen gecontroleerd. Zitten RV onder de mat bij de passagier. Er is een zekering "rekeneenheid achterklep" maar deze is goed. Alle andere ook overigens.
Onlangs heb ik een probleem gehad met mijn kilometerteller en is het instrumentenpaneel en de Bii uitgebouwd en gerepareerd door AC tronics. Na terugbouwen moesten diverse componenten weer worden ingeleerd/geconfigureerd. Zou dat mogelijk ook nog nodig zijn bij de achterklep? Deze gedachte omdat er een zekering is voor de rekeneenheid achterklep, mogelijk is dit een component wat herkent moet worden?
Het zou dus kunnen zijn dat ik nu pas tegen deze storing aanloop omdat het in de tussen liggende periode, reparatie AC tronics en probleem met wisser, niet meer heeft geregend.
Is dit logica of zijn er nog meerdere oorzaken mogelijk?

Groet,

Leo

matthijs1 (0) PRO, 16 jaar geleden

Ha Leo, dit gaat mij iets te ver. Heb wel wat jaren bij renault gewerkt maar niet in de tijd van dat superherkennen en inleren enzo. Als jou zekeringen heel zijn( was vroeger de oplossing voor de nulstand weigering) weet ik het ook niet 123 .

suc6 thijs

Leo O (0), 16 jaar geleden

Thijs,

Toch bedankt zover. Ik hoop dat er nog andere mensen zijn die met me mee willen denken.


Groet,

Leo

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

als de bii bij actronics is geweest moet ie idd geconfigureerd worden dus ook de rw achter .met of zonder beweegbare achterruit geloof ik dat je dan moet kiezen

Leo O (0), 16 jaar geleden

Hoi ABC,

Bedankt voor je bevestiging, is mijn vermoeden toch juist. Thijs heeft me op weg geholpen met de zekeringen, namelijk de toevoeging "regeleenheid" en dan gaat er weer een belletje rinkelen. Ik bel morgen even met de dealer, overigens een hele goede in Roosendaal. Ik laat nog weten wat het resultaat is.

Bedankt,

Leo

jveld1966 (0), 16 jaar geleden

hallo ik heb het ook gehad met mijn laguna II maar toen lag het aan de bedrading links van de achterklep(losse deel) vaak zit dat in de knel?

mvg j.veld

Leo O (0), 16 jaar geleden

Hoi,

Ik heb inmiddels contact gehad met de dealer. Achterklep moet inderdaad gecofigureerd worden zoals ABC dat al aangaf. Komende woensdag gaat dit gebeuren. Ik houd jullie op de hoogte van het resultaat. Indien dit het probleem niet oplost moet er inderdaad verder gezocht worden. Mogelijk inderdaad een breuk in een kabelboom.

Groet,

Leo

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

tjonge, waar gaat het stoppen met de electronica. pffffffff

de achterklep inleren/configureren. dat zijn dingen waar je als gewone monteur niet eens opkomt.

Groeten Marcel

Leo O (0), 16 jaar geleden

Probleem is opgelost. Achterklep geconfigureerd en de ruitenwisser komt weer keurig in zijn ruststand terug. Als je het weet is het uiteindelijk makkelijk en zo opgelost, aanwezige functies aan zetten. Eigenlijk net als bij de PC thuis.

Bedankt voor het meedenken en aandragen van oplossingen.

Groet,

Leo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.