Renault safrane96 3.0 v6 autom.: af en toe in 3de gang blijven hangen

Bouwjaar: 1996

automaat bak blijft sporadisch in 3de gang hangen.

bremen

Geplaatst door bremen (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

total loss :-) Vaak een hele dure reparatie in tegenstelling tot wat de auto waard is. Ik denk dat het in het hydraulisch gedeelte zit van de bak, komt wel eens vaker voor!

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Niet zo raar Ebber; het is gewoon een noodprogramma. Eerst de foutcodes laten uitlezen en dan kan je een conclusie trekken.

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou, mijn ervaring met deze auto's is dat het 9 van de 10 keer noodloop is ja maar veroorzaakt door een defect in het hydraulisch systeem. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Maar zoals in veel gevalen hier eerst naar de dealer een diagnose laten stellen dan verder kijken.

cousse (0), 18 jaar geleden

Das inderdaad noodloop(ik rij zelf met ne safrane 2.2VI 12V automaat) kort gezegd die automaten zijn geen bal waard in duurzaamheid,zelfde probleem gehad, 3 gge(garage) gedaan,bij specialist geweest en die kon direct het probleem oplossen.
Bekijk je carter van de automaat eens en zie of er ergens ne kleine duik in is,daardoor kan de filter vacuum trekken,is trouwens ne fout dat renault kent bij de automaten,de filter moet ne kleine nippel hebben die speling moet hebben bij zo ne situatie,bij de ruilbakken is dat al voorzien,dus laat je olie verversen moet trouwens om de 60.000km gedaan worden,geen overbodige luxe en de filter vervangen. veel succes.

cousse (0), 17 jaar geleden

Hey,

je automaat ga in Noodloopfuctie.

Er is ne storing opgetreden,kan hydraulisch probleem zijn,olieporbleem of elektrisch.
Laat die uitlezen door de renault dealer met de laptop of XR25.
Als je contactuit zet en terug opstart en het probleem is weg is het ne kleine foutmelding als hij echter direct in zijn 3 blijft staan.big problem
Olie laten vervangen en filter.

GRTZ cousse

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.