Renault Twingo: afstandbiedining werkt niet na 10 miniten zonder stroom

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

hallo
ik heb volgende probleem
ik heb accu losgehaald kwartier of zo en dan weer op gezet maar nou kan ik auto niet starten omdat startonderbreking op zit, afstandbediening doet ook niet hij reageert helemaal niet.wie kan mij helpen

ekrem04

Geplaatst door ekrem04 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Als je afstandsbediening niet meer werkt en de reserve afstandsbediening ook niet, kan je even niet rijden.
Je hebt nog een infrarood afstandsbediening en je kunt zelf kijken of de afstandsbediening nog werkt, door via de camerafunctie (foto) van een mobiele telefoon naar de voorzijde van de afstandsbediening te kijken, terwijl je op de afstandsbediening een knop indrukt. Als de afstandsbediening een infrarood-code uitzendt, zie je dat doordat je op de telefoon het LED-lampje op de afstandsbediening ziet knipperen. Wel knipperen = afstandsbediening werkt. Niet zichtbaar knipperen = afstandsbediening zendt geen infrarood signaal meer uit.

Als de afstandsbediening gewoon werkt, is de auto de code vergeten en moet de dealer de code opnieuw inleren op de auto. De infrarood-ontvanger zit in de auto meestal bij de voet van de achteruitkijkspiegel.
Je kunt de afstandsbediening daar eens dichtbij houden en opnieuw proberen.

Als niets werkt, ga je met de autopapieren en je rijbewijs of paspoort naar de dealer toe. Die geeft je aan de hand van de autopapieren een noodstartcode EN de manier waarop je die moet invoeren in de auto (VRAAG DAARNAAR!).
(Je kunt dan evt. ook vragen naar de radiocode en de manier waarop je die moet invoeren.)
Je kunt die noodstartcode invoeren en dan kan je starten en naar de dealer rijden. Die kan vervolgens de auto uitlezen op fouten en/of de afstandsbediening opnieuw voor je inleren op jouw auto.
Elke keer dat het contact uit is geweest, moet je de noodcode opnieuw invoeren om te kunnen starten, totdat je de afstandsbediening weer kan gebruiken.

ekrem04 (0), 9 jaar geleden

bedankt voor je reactie moet ledje op dashbord niet branden,startonderbreker lampje bedoel ik.doet helemaal niks namelijk
is het wel normaal na 15 minuten zonder stroom zo kan gebeuren.
groeten

Heino4267 (225), 9 jaar geleden

Als de auto uit staat moet het ledje knipperen ("flitsen").
Als de auto niet wil starten, moet het rode LED'je vol aan blijven staan (vol aan = startonderbreker geactiveerd, de auto kan niet starten).
Als het LED'je helemaal niets meer doet, krijgt wellicht de startonderbreker geen stroom meer en zou je in die richting kunnen zoeken (zekering doorgebrand?).

ekrem04 (0), 9 jaar geleden

Bedankt ik heb alle zekeringen binnen die blijkt goed te zijn maar als ik knopje bij spiegel blijven opdrukken dan brandt die over paar seconden dan gaat die uit.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.