Renault Laguna: Aircopomp

Bouwjaar: 1997

Bij beslagen ruiten zet ik vaak airco aan voor ontwaseming (boven 6 gr. cel.) Nu pakt de elek. koppeling niet meer. Tevens licht 'serv.' op display op. Auto schokt dan ook af en toe. Als ik de ontwaseming uitzet duurt het even voor 'serv' lampje uitgaat. Opvallend: airco is onlangs opnieuw gevuld door Renault dealer. Wat kan dit zijn. Koppeling aan gort? Moet dan het geheel incl. compressor vernieuwd worden?

MHB

Geplaatst door MHB (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Martijn C (0), 19 jaar geleden

Mogelijk dat ze het systeem niet goed ontlucht hebben waardoor de ene keer wel en de andere keer niet de compressor belasting krijgt. Deze belasting werkt door op je motor --> schokken motor. Anders zou het inderdaad de koppeling van de compressor kunnen zijn die hapert. Hoe deze koppeling werkt weet ik niet. Dat 'serv' lampje zal uitgaan omdat het probleem weg is .... zo lang de airco ook uit is!
Kijk eerst even of je dus de airco zelf kan ontluchten. Hopelijk dat dat helpt. Succes.

MHB (0), 19 jaar geleden

Zelf ontluchten? Kan je dat zelf? Lijkt me specialistenwerkje.

Martijn C (0), 19 jaar geleden

Volgens mij moet het kunnen, maar eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik het zelf ook nog nooit gedaan heb. Het lijkt mij dat je de compressor moet laten werken en dan achter de compressor, daar waar de druk in het systeem zit, er een ontluchtings nippel zou moeten zitten. Maar zoals ik al zei, ik heb het ook nog nooit gedaan.

remo9453 (0), 19 jaar geleden

heren pas op!!!

Een airco systeem staan onder druk 5-20bar, ga hier niet zelf mee aan de gang want je kunt er niks mee.
ga naar een specialist.

Automat Amersfoort. (ook aircospecialist)

MHB (0), 19 jaar geleden

Geen paniek, even afgezien van de hoge druk lijkt mee het koelmiddel ook geen prettig spul. Ik laat het met plezier aan de specialist. Toevallig woon ik vlakbij A'foort.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.