Renault grand scenic 2005: Auto erg gevoelig voor schuine weg

Bouwjaar: 2005

Hallo,
Na lang gezocht te hebben naar de oorzaak van het naar rechts trekken van mijn Grand Scenic uit 2005 is het eindelijk opgelost. Bleek voering remslag die los was geraakt en werkte als soort klep die ervoor zorgde dat remvloeistof rechts niet meer goed terug liep na paar keer remmen.

Op rechte stukken rijdt hij nu echt mooi recht. Maar lijkt.alsof hij opeens heel gevoelig is voor schuine wegen. Op de snelweg ben ik nog steeds flink naar links aan het sturen...en als ik op de linkerbaan rij soms juist naar rechts. Ook als ik bij verkeerslicht gas los laat en langzaam ga draait stuur naar links of naar rechts in richting van aflopen van de weg.

Misschien was dit altijd al en let ik er teveel op maar volgens mij reed hij,vooral er flink gesleuteld is nav naar rechts trekken, wel veel stabieler rechtdoor. Kan dit nog ergens aan liggen? Zo niet ben ik.al.lang blij dat aanlopende rem opgelost is natuurlijk...maar ben ook wel benieuwd.

Dank:-)

medervee

Geplaatst door medervee , lid sinds 3 jaar geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Heb er zelf ook 1 gehad , het soort band dat er onder zit bepaald heel erg dit gedrag . Er zit geen speling op de binnenste stuurkogels of draagarmrubbers dan gaat hij ook zoeken.

medervee, 1 jaar geleden

Dank je wel! Er zat ergens een beetje speling maar hebben ze allemaal opgelost omdat ze dachten dat hij daardoor naar rechts trok. Dus neem nu eigenlijk aan dat dat het niet is. Het naar rechts trekken was zowel met winter- als zomerbanden....maar nu nog geen bandenwissel gehad...hij moet ook grote beurt en gekeurd binnenkort dus kan nog wel even vragen...hij stuurt verder ook heel direct...kom.beetje over als verschil of je met losse handen fiets op oudewetse fiets met schuine vork (die van nature rechtdoor wil) of met steile vork waardoor die neiging om rechtdoor te gaan veel kleiner is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Grand Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.