Renault Laguna: Auto loopt slecht als de motor warm gereden is.

Bouwjaar: 1995

Hallo,

ik heb een Laguna die sinds enkele weken (voor het eerst opgetreden een paar weken geleden met 31 graden Celcius) slecht loopt nadat hij warm gereden is. Met koude motor niks aan de hand, na een stuk rijden, de auto uit zetten, en dan weer starten lijkt het net alsof de benzinetoevoer niet goed is(stoten en pruttelen). De auto loopt zeer slecht, gaat bijna uit wanneer hij in de versnelling gezet wordt en komt totaal niet uit de voeten. Het toerental blijft laag met hooguit 60 a 70 op de teller. Er wordt dan iets (waarschijnlijk de uitlaat onder de auto) zeer warm want het ruikt ernaar als je uit de auto stapt. Als je de auto een (langere) tijd laat afkoelen start ie weer normaal. Een aantal keer achter elkaar starten met tussenpozen lijkt de laatste tijd ook wel te helpen..... Misschien ergens een temperatuursensor die branstofinspuiting regelt of signalen afgeeft naar boordcomputer..??? Wie kent dit probleem ?

alfer

Geplaatst door alfer (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Computer uit laten lezen bij dealer of vakgarage met juiste apparatuur. Op foutcodes controleren en waardes van belangrijkste sensoren (watertemperatuur, luchtmassa, lambda) controleren op juistheid.

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Verdelerkap goed controleren.Vliegwielsensor vernieuwen

ARTHUR KOEMAN (0) PRO, 18 jaar geleden

kijk eeens naar de katalysator/uitlaat deze is misschien wel verstopt

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat voor een motor zit er in ?
Wellicht dat het slangetje van de mapsensor of de mapsensor zelf niet goed is. Sensor zit meestal tegen het schutbord en een slangetje naar het inlaatspruitstuk.

alfer (0), 18 jaar geleden

Auto is gerepareerd bij de dealer, men gaf als reden dat vde bobine defect was.......250 kegels

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.