Renault Espace: Automaat wil niet vooruit

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.0 V6

Hallo Allemaal,

Ik zit met het volgende probleem.
Op een gegeven moment wilde de auto niet meer vooruit dus na onderzoeken dachten wij en de vele andere monteurs dat de versnelligsbak defect was. Deze laten reviseren en weer terug geplaats. Het probleem blijft echter hetzelfede automaat wil niet vooruit. Heeft iemand hier een oplossing voor ik zit nu al 2 weken zonder auto.

Met vriendelijke groeten,
Gerrit

DuPa

Geplaatst door DuPa (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Koppelomvormer, en olie+filter ook mee vervangen? Laat de auto eens bij een Renault Dealer uitlezen op foutcodes het kan wezen dat software opnieuw moet worden ingeleerd, of de Ecu is defect. reageert de auto helemaal niet als je hem voor, of achteruit schakeld?

DuPa (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor reactie,
In eerste instantie wilde de auto nog wel héél langzaam vooruit, met veel toeren. Achteruit deed hij normaal.
Een dag laten ging hij helemaal niet meer vooruit...achteruit nog steeds normaal. Na vervangen van de versnellingsbak is het probleem hetzelfde gebleven.
Ik weet dat de olie is vervangen....
Vandaag gaan we verder kijken.
Hopelijk kan hij even uitgelezen worden.
Groet.

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit zal betekenen dat de automaatbak inwendig slipt, heel lullig om te zeggen maar misschien is hij niet goed gereviseerd, of ze hebben een onderdeel over het hoofd gezien die defect is! Als het een Dp0 bak is zal de Remband defect kunnen wezen, en om dit te repareren zal de bak weer uitelkaar moeten. Maargoed ik neem aan dat het garage bedrijf hem niet zelf heeft gereviseerd maar een specialist, dan zal ik toch de bak maar laten demonteren en weer terug sturen onder garantie want het moet wel goed wezen naar zo's revisie.

DuPa (0), 14 jaar geleden

Nadat wat andere dingen/mogelijkheden waren uitgesloten is er weer een andere versnellingsbak onder de auto geplaatst.
En wat blijkt!!...Nu rijd hij wel! Het probleem zat hem dus in de vervangende versnellingsbak.
We zijn hierover net gebeld, nu is het de proefrit van de monteurs nog even afwachten en dan kunnen we waarscheinlijk onze auto vanavond weer ophalen.
Al met al heeft dit drie weken geduurd....erg veel stress en vooral niet te vergeten, een rekening van een €2000,- (en dan zijn we nog gematst)
Wel gaan we de montagekosten van de niet-werkende versnellingsbak verhalen op de verkoper daarvan, het is een erkend bedrijf dus dit moet mogelijk zijn.
Maar al met al...PROBLEEM opgelost!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.