Renault Safrane: Cruise Control

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Het probleem is begonnen met het af en toe afvallen van de Cruise control. Deze kon ik dan na enige malen opnieuw instellen wel weer bijzetten. Dit gebeurde steeds vaker, inmiddels kan ik deze niet meer gebruiken.

Ik heb de voedingspanning gemeten op de stuur-unit, deze is aanwezig.

Verder heb ik wel het elektrische schema van de auto (via Dialogys), maar hierin staat een andere stuur-unit getekend, dan welke in mijn auto zit gemonteerd.

Wie heeft ervaring met een soortgelijk probleem ? Hoe te meten, waar probleem zit ?
Wie kan mij helpen aan de aansluit- en meetgegevens van mijn Cruise Control stuur-unit (gemonteerd onder stoel duo-passagier) :
- Is eigenlijk van Hella, maar voorzien van Renault opdruk (Hella wil mij niet helpen, omdat Renault eigenaar is)
- Specificatie: GR Steuergerat type 5 GA 006 310-08

Verbojos

Geplaatst door Verbojos (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Ik denk dat het probleem hem zit in het vacuumpompje, immers dat is bij de safrane 9 van de 10 keer mis met de cruise control. Het pompje kost 109 euro bij de dealer, en is eenvoudig zelf te vervangen. Er zijn mensen die op www.renaultsafrane.nl hebben omschreven hoe ze hem gereinigd hebben waarna deze het weer deed.

Naar mijn weten is het alleen niet mogelijk om het pompje te testen, want je cruise control wil pas werken vanaf ongeveer 30 km/pu, en das vrij lastig op de oprit. Ik zou zeggen kijk eens op dat forum.

Verbojos (0), 16 jaar geleden

Ik heb n.a.v. jouw antwoord inderdaad de vacuumpomp snel kunen vinden en redelijk gemakkelijk kunnen demonteren (eerst de computer en steun eruit). Na openmaken van de pomp bleek er inderdaad aanslag van roestwater te zijn en er was een vacuumklepje enigszins gecorrodeerd en leek mij geblokkeerd te zitten. Ik heb e.e.a. los en schoon gemaakt, en de klepjes getest door er rechtstreeks 12 V op te zetten (vanaf de accu van mijn boormachine).
Ik was dus erg hoopvol gestemd, echter na montage funktioneert Cruise control nog niet. Ik zal de pomp nog een keer demonteren en kontroleren en evt. vervangen.

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Er zit als het goed is een spoel in, deze is door het roestwater aangetast. Probeer deze een goed schoon te maken.

Het precies hoe en wat weet ik niet, had toen van een forumlid begrepen dat hij die schoon had gemaakt.

Verbojos (0), 16 jaar geleden

Ik heb de vacuumpomp gedemonteerd en alle componenten (pomp en 2 vacuumkleppen) afzonderlijk getest. Alles werkt en ik heb vacuum op de uitgang. Ik kan alleen moeilijk beoordelen of dit wel voldoende is om de gasklep vast te houden.
Kan de pomp lekken door een slecht membraam ?
Verder kan ik niet kontroleren of de pomp en kleppen wel juist worden aangestuurd. Ik heb gegevens nodig van de aansluiting van de stuur-unit.

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Daar kan ik je niet aan helpen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.