Renault 0: deurschakelaar binnenverlichting

Bouwjaar: 2006

bij openen bestuurdersdeur gaat binnenverlichting niet aan soms na een paar minuten wel.
weet iemand waar die schakelaar zit

harry1000

Geplaatst door harry1000 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

wat voor een auto heb je??

harry1000 (0), 17 jaar geleden

laguna grandtour 2001

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

in het deur slot zit een micro schakelaartje .is niet los te vervangen .het wil wel eens helpen om schoon te blazen met perslucht.

harry1000 (0), 17 jaar geleden

kan dit van buitenaf of moet ik dan slot demonteren en kan ik dit microschakelaartje zien zitten

abc (0) PRO, 17 jaar geleden

kunt het van buitenaf proberen anders moet idd het slot eruit .kunt het schakelaartje niet zien slot is helemaal ingekapseld.

harry1000 (0), 17 jaar geleden

bedankt ik ga het morgen proberen

Erik2804 (0), 17 jaar geleden

Heb ook hetzelfde probleempje in het slot van het rechtervoorportier. Verlichting in deur gaat soms niet aan, de vergrendeling van de overige portieren gaat niet eraf, binnenverlichting gaat niet aan.

Inmiddels heb ik het slot uit de deur gehaald en de plastic kap van het slot verwijderd. Hiervoor moeten op vier plaatsen metalen lippen aan de kant gebogen worden, maar het is te doen. In het slot zit een klein microschakelaartje dat gesealed is. Dit is de boosdoener. De overgangsweerstand is te hoog, ca.1,5Ohm, gemeten tussen aansluitingen A en B van het slot. Met een dun naaldje kan de seal langs het bedieningsstifje aan de kant getrokken worden en heb ik er een beetje contactspray ingespoten. De overgangsweerstand is nu weer laag, minder dan 0,1 Ohm. Voorlopig werkt het weer.

Groetjes,
Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 0 of stel zelf een nieuwe vraag.