Renault Laguna: differentieel tandwiel

Bouwjaar: 2001

Hoewel het onderwerp al meerdere malen is besproken, wil ik toch jullie advies voor het volgende probleem vragen:
laguna GT 1.9dci, trilling in het interieur merkbaar bij constant rijden en optrekken, vooral boven de 80 km/h (hinderlijke trillingen bij de daklijst). Soms is de trilling regelmatig van ritme (sinusritme; waarschijnlijk geen defecte turbo want deze is net vernieuwd). Dit is dan vooral voelbaar in de stoelen. Bij hogere snelheden >140 km/h komt er een 'donker, zwaar' geluid bij, soort schurend en roffelende metaalklank.

Kan de oorzaak een defecte aandrijfas of holle differentieel(-tandwiel) zijn? Ik heb begrepen dat dit geen sterk punt is van de laguna. Ik moet zeggen dat het soms lijkt alsof ik de sinusoide trilling ook heel lichtjes merk is bij stationeerloop. In dit geval is een fijne fibratie voelbaar in het stuur. Ik verwacht zelf dat dit veroorzaakt wordt door de bovenste motorsteun. De dealer heeft deze vibratie proberen te verminderen door een paar ringetjes tussen de bovenste motorsteun en de dwarssteun te plaatsen om metaalcontact te voorkomen, maar niet echt geholpen.

Ik wil graag de onzekerheid over de differentieel wegnemen, maar wat voor kosten kan ik verwachten om dit 'even' te controleren en wat mag het vervangen kosten ?

Trillingsoorzaak wegnemen is niet makkelijk, maar blijven zoeken voor een tarief van 60 euro's per uur is niet lang leuk meer. Weet iemand een diagnose te stellen vanaf hier?

Alvast bedankt!!

Wok

Geplaatst door Wok (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Trillingen/geluiden beoordelen is moeilijk vanaf hier.
Heeft jouw dealer geen oplossing, ga dan eens naar een andere dealer en ga een proefrit maken met de chef werkplaats.

Tien minuten proefrijden kan meer over de auto vertellen dan een uur zoeken op de 'brug'.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.