Renault Laguna: distributieriem

Bouwjaar: 1994

Ik wil bij mijn laguna 1.8 ( F3P-motor 8valve) de distributieriem vervangen. Kan er mij iemand vertellen waar, hoe en met welk gereedschap je de krukas in het bovenste dode punt kan blokkeren. Mag je de luchtsleutel gebruiken om de krukasbout los en vast te zetten ?
Hoe controleer je de riemspanning ? Op gevoel ? Dank bij voorbaat voor de reacties.

Italiaantje

Geplaatst door Italiaantje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Snuffie11008 (0), 19 jaar geleden

Je kunt de krukas bij een F-motor blokkeren door een pen aan de linkervoorkant in het blok te steken. Het gat hiervoor zit achter een klein boutje. De krukasbout moet je met een bepaald moment vast zetten en niet zomaar met een luchtsleutel. Er is ook een riemspanning vereist, de riemspanning kan worden gevarieerd door het draaien van een boutje in de kop aan de achterkant van het nokkenastandwiel.

Italiaantje (0), 19 jaar geleden

Bedoel je de bout in het blok onder het identificatieplaatje van de motor en net naast de oliepeilstift. Op de eerste cilinder dus.
Wat zijn de afmetingen van de te gebruiken pen ?

Snuffie11008 (0), 19 jaar geleden

Hij zit inderdaad daar. Het is een klein boutje met volgens mij kop maatje 10. Er zit een uitsparing op een contragewicht van de krukas, ik heb hem toen gewoon met een bout geblokkeerd die precies in het gaatje valt. Overigens staan op de tandwielen van de krukas en nokkenas merktekens en vaak ook nog op de distributieriem!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.