Renault Grand Scenic: Emissie systeem controleren

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Dci

Tijdens de voorjaarsvakantie voor het eerste deze melding. Ben toen in Ootsenrijk bij de Renault garage geweest. Er bleek een probleem te zijn met de uitlaatgassencirculatiesysteem de EGR klep. Deze bleek erg vervuild maar ze hebben 'm kunnen reinigen. De auto reed daarna weer perfect en de melding niet weer gehad. Af en toe kreeg ik de melding inspuiting controleren. Dit blijkt een kapotte gloeibougie te zijn. Volgende week laat ik alle gloeibougies door mijn broertje vervangen.

Wie o wie herkent bovenstaand probleem en kan mij vertellen waarom de auto weer de melding "emissie systeem controleren" aangeeft.
Heeft dit te maken met de storing "inspuiting controleren" of is er mogelijk iets anders aan de hand?
Ik las een bijdrage op het forum dat iemand de koelsensor heeft vervangen en de melding nooit weer heeft gehad. Is dit de/een oplossing? Geluk? Wat de koelsensor met de melding te maken?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Harry

Roadrunner2510

Geplaatst door Roadrunner2510 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Melding kan duizend en één verschillende oorzaken hebben.
Uit (laten) lezen is de enige juiste remedie, anders blijf je onderdelen en sensors wisselen zonder het te vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.