Renault Laguna 2003: fusee kogels

Bouwjaar: 2003

Nou ja, iets nieuws is het niet: een mooie car, maar na nieuw gekocht te hebben, begint het me aardig te vervelen. Vorig jaar de fuseekogels vernieuwd. Dit jaar afgekeurd wegens teveel speling op de kogels en het stofhoesje van de kogels was beschadigd. Garantie en tegemoedkoming van Renault is een fata-morgana: waardeloos.
De zoveelste voorbanden die snel - en op de verkeerde plek- afslijten vanwege de beroerde wielophanging. Een Renaultdealer gaf zelf toe dat de wielophanging niet goed en een bron van problemen is.

Ik vraag me af: kunnen al die Renault Laguna rijders met deze verschijnselen dan geen vuist maken, om tenminste iets vergoed te krijgen?

Dit was mijn eerste en tevens laatste Renault. Bezint voor ge Renault begint!

debruin66

Geplaatst door debruin66 , lid sinds 14 jaar geleden

7 Reacties

ejnn, 14 jaar geleden

Hallo Erik,

Het is moeilijk om een goede Renault dealer te vinden. In Nederland is mij dit (nog) niet gelukt. Tevens belooft en komt Renault Nederland vriendelijk over, maar deze verwijzen jou altijd naar de Dealer en je denkt ja,ja,,,,.

Je rijdt renault omdat het zeer fijn rijdt.....

abc PRO, 14 jaar geleden

vraag me af welke problemen er zijn van de voorwielophanging bij de laguna.het probleem wat bekent is is dat de hoesjes van de fussee kogels kappot gaan waardoor er speling op komt door water en vuiligheid.met versleten kogels krijg je een vreemde slijtage van de banden.dat je nu alweer kappotte kogels hebt is vreemd binnen een jaar is wel snel.
laat eens losse kogels vervangen door after market kogels hiervan is de hoes steviger .

sytze PRO, 14 jaar geleden

Wees maar blij dat dit het enige is.....
.....de eerste serie is ronduit bar en boos te noemen.
Wil je niet bang maken hoor, heb reeds diverse verkocht maar zie ze veel te vaak terug.........

abc PRO, 14 jaar geleden

de 2003 modellen valt reuze mee vergeleken met de 2001-2002 laguna's

sytze PRO, 14 jaar geleden

De eersten zijn iid het minst! kweet het.....bweh.

ejnn, 14 jaar geleden

Ik heb een Laguna uit 2001 en hij bevalt mij zeer uitstekend (de auto dan). Het enigste is dat de voorruit nog wel eens een barst vertoond.

Jaap4715, 14 jaar geleden

Ik heb een Laguna 19 dci Grandtour en ik ben er zeer tevreden over.Wat betreft fuseekogels is toch normaal onderhoud.Even nieuwe monteren en uitlijnen en je kunt weer 60000KM rijden.Ik had hier voor een opel astra van 2 Jaar oud en daar had ik veel meer problemen mee.Daarom nooit meer een opel astra.
Groeten,
Jaap

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.